Zakelijke energie: wie betaalt de energierekening op de bouw?

Zakelijke energie: wie betaalt de energierekening op de bouw?

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komt er direct een heleboel op je af. Je moet ontzettend veel keuzes maken en veel blijft onduidelijk tot de oplevering van het huis. Als jij de trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning bent, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig wie de energierekening op de bouw betaald. In de meeste gevallen zal de projectontwikkelaar meerdere meters plaatsen. Deze worden afgehandeld door middel van hun zakelijke energie contract. Wil je dit zeker weten? Lees dan de verkoopakte nog eens na, hier staat duidelijk in welke zaken voor de rekening van de projectontwikkelaar zijn en voor welke dingen je zelf op moet draaien. Als projectontwikkelaar verbruik je enorm veel energie op verschillende locaties. Deze kosten worden doorgaans met speciale metertjes bijgehouden. Meestal kom je in aanmerking voor een zakelijk energiecontract. Was jij al bekend met de voordelen van zakelijke energie?

Is het echt voordeliger?

De meningen zijn vaak verdeeld over het besparen op de energierekening door een zakelijk contract af te sluiten. Over het algemeen geldt dat kleinverbruikers niet extra veel geld besparen door een zakelijk contract af te sluiten. Zij kunnen zeker een gedeelte van de energierekening terugvragen aan de Belastingdienst, maar dit is ook bij een particuliere rekening mogelijk. Voor grootverbruikers of in dit geval projectontwikkelaars, ligt dit echter een stuk anders. Zij profiteren wel degelijk van lagere energieprijzen. Daarnaast kunnen zij meer energie tappen dan een gewoon huis zou kunnen, hierdoor is een zakelijk contract bijna altijd onmisbaar. Zakelijke energie vergelijken is de perfecte manier om extra geld te besparen op de energierekening. Er zit immers enorm veel verschil in de tarieven van diverse energiemaatschappijen. Ga geen appels met peren vergelijken, maar laat een slimme vergelijkingstool het werk doen. Zo zie je direct in één oogopslag wat de voordeligste keuze is.

energie

 Kies voor een vast contract

Bij zakelijke energie kan je altijd kiezen uit een variabel- of vast contract. Met een vast contract ben je vaak veel voordeliger uit, omdat de energiemaatschappij weet wat hij aan je heeft. Hij kan je dan ook trakteren op kortingen of lagere prijzen. Daarnaast heb je ook geen last van wisselende energieprijzen. De kans dat de energieprijzen lager worden de komende jaren, is ontzettend klein. Er is immers een tekort aan fossiele grondstoffen. Hierdoor is het risico dat de prijzen alleen maar zullen stijgen vele malen groter. In dat geval zit je met een vast contract altijd goed. Hierbij maak je gebruik van vaste tarieven, een vast energieverbruik en een vaste energiemaatschappij. Zekerheid boven alles!

vast contract

Zakelijke energie aftrekken van de belasting

Het is mogelijk om zakelijke energie af te trekken van de belasting. Het is verstandig om hier eerst met je boekhouder of accountant over te praten. Zij weten je precies te vertellen hoeveel energie aftrekbaar is en hoeveel kosten voor jezelf zijn. Als projectontwikkelaar zal je veel gebruik maken van stroomvreters en deze zijn vrijwel altijd aftrekbaar. Dit onderwerp is ontzettend complex en verandert geregeld, waardoor een professional je veel beter inzicht kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *