Lichtkoepels op het dak? Steeds populairder in Nederland! 

Lichtkoepels op het dak? Steeds populairder in Nederland! 

Tegenwoordig zie je ze steeds meer op Nederlandse daken en op de uitbouw van woningen verschijnen: lichtkoepels. Lichtkoepels zijn ingebouwde ramen in platte daken, die zorgen voor veel extra licht in de woning. Wie de voordelen van lichtkoepels op zich laat inwerken, zal het niet opmerkelijk vinden dat lichtkoepels steeds vaker opduiken in het Nederlandse straatbeeld. Lichtkoepels hebben namelijk een indrukwekkend aantal pluspunten. Hieronder staan de belangrijkste pre’s van lichtkoepels die in een uitbouw gezet worden. Lees ze goed door en laat je ook overtuigen door het comfort dat lichtkoepels te bieden hebben!

lightkoepel kopen

Lichtkoepels werken sfeerverhogend

Het grootste voordeel van lichtkoepels is dat ze perfect zijn voor het creëren van een ontspannen en relaxte sfeer in de uitbouw. Dit komt omdat via lichtkoepel gemiddeld zo’n 40 procent extra licht de ruimte eronder invalt. Deze extra inval van natuurlijk licht kan oplopen tot wel 50 procent. Dit aanvullende licht is vooral belangrijk omdat licht een sterk sfeerverhogend effect heeft op het interieur. Alles is veel beter zichtbaar, waardoor je ook meer van je woonkamer kunt genieten.

Besparen op de energierekening

Extra zonnestralen in de uitbouw van jouw woning betekent letterlijk gratis energie. Niet alleen hoeft de verlichting in het uitbouwgedeelte minder lang aan, ook kun je de kachel een aantal graden lager zetten. Lichtkoepels isoleren namelijk prima en houden de warmte van de zon daardoor in huis. Dat je dit gaat merken op de energienota, mag duidelijk zijn. Met een lichtkoepel in de uitbouw bespaar je dus geld!

lightkoepel geld besparen

Heerlijke ventilatie tijdens hete zomers

Lichtkoepels zijn in allerlei uitvoeringen en soorten verkrijgbaar. Ideaal is een lichtkoepel die je open kunt klappen en op de ventilatiestand kunt zetten. Bij extreem hete temperaturen zet je de lichtkoepel op ventilatie of klapt deze helemaal open. En meteen stroomt er frisse lucht de uitbouw binnen. Ideaal voor woningeigenaren die geen airco in huis hebben!

Extra licht is goed voor de gezondheid

Het is bewezen dat licht goed is voor de fysieke en mentale gezondheid. Licht bevordert de aanmaak van belangrijke stoffen in het lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onmisbare stofjes als endorfine, serotonine en melatonine. Deze stoffen geven een geluksgevoel, helpen je om te ontspannen en ‘s nachts helpen ze ook bij een goede nachtrust.

Het oog wil natuurlijk ook wat!

Een woninguitbouw krijgt een extra luxe uitstraling als er een lichtkoepel op het dak gezet wordt. Alleen al het extra licht zorgt ervoor dat het meubilair beter zichtbaar is en de ruimte groter lijkt. Verder ziet een lichtkoepel of lichtstraal er modern uit. Een lichtkoepel laat zien dat je modern ingesteld bent en van een strak interieur houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *