Veiligheidsglas en dubbel glas

Veiligheidsglas en dubbel glas

Glas in woningen en voertuigen moeten voorzien zijn van sterk glas. De kans dat glas breekt en dat er gewonden vallen door scherven moet zo klein mogelijk gehouden worden. De meeste woningen zijn tegenwoordig voorzien van hoog rendementsglas. Dit glas is vaak dubbelzijdig en sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen. Toch kunnen er locaties zijn, waar extra behoefte is aan veiligheidsglas. Dit kunnen kelderruimtes of schuurruimtes zijn, maar ook in openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen of winkels. Veiligheidsglas kan bestaan uit verschillende soorten.

Soorten veiligheidsglas 

Niet alles veiligheidsglas is hetzelfde. Door de manier van produceren ontstaan er enkele soorten, met elk zijn eigen eigenschappen.

veiligheidsglas

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer glazen panelen met daar tussenin een kunststof folie. Onder hoge druk en verhitting wordt het folie tussen de glazen panelen gesmolten en daardoor ontstaat gelaagd glas. Kenmerk van gelaagd glas is dat het niet breek. Het glas kan beschadigd worden, maar zal niet in gevaarlijke scherven uiteen vallen. Het folie houdt de scherven bij breken bijeen.

Gehard glas

Door de interne spanning die ontstaan bij het productieproces van verhitten en afkoelen, ontstaat gehard glas. Gehard glas is ook een veiligheidsglas, maar is niet inbraakwerend. Het duur zal even duren om het glas stuk te krijgen, maar wanneer het breek, dan breekt het in duizenden kleine stukjes uiteen. Deze stukjes glas zijn niet scherp en kunnen niemand verwonden.

Aanschaf dubbel glas

Het ideale seizoen om dubbel glas aan te schaffen is het voorjaar

Het is nu in het voorjaar de ideale tijd om vernieuwing van uw ruiten te plannen.

dubbel glas

Beter energielabel door dubbele beglazing

Misschien overweegt u uw huis duurzamer te maken door enkele beglazing te vervangen door isolerend glas. Uw huis gaat daarmee beter scoren qua energiezuinigheid. Met dubbel glas zal uw huis een gunstiger energielabel gaan krijgen. Daarnaast is geluidisolatie een belangrijk voordeel.

Het voorjaar is de beste tijd

De lente is een goed moment om u te oriënteren op de aanschaf van dubbel glas. U kunt op het gemak glas bestellen via de online glashandel van Nederland, www.glaskoning.nl.  Wanneer u de keus heeft gemaakt wordt het glas snel geleverd. De nieuwe ramen inmeten en de dubbele beglazing installeren nog voordat het winter wordt. Zo zit u er deze winter warmpjes bij.

Stap voor stap naar dubbel glas

Al uw enkele ruiten laten vervangen is natuurlijk een snelle oplossing om uw huis energiezuiniger te maken. Maar wist u dat u ook alleen dat ene gebroken of gebarsten raam kunt vervangen door dubbel glas. Het is vrij eenvoudig om enkele ruit door dubbele beglazing te vervangen en een prima oplossing voor het noodzakelijk vervangen van een ruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *