Werken in het buitenland: zo regel je het transport van bouwmaterialen

Werken in het buitenland: zo regel je het transport van bouwmaterialen

Er is steeds meer vraag naar Nederlandse vakmensen voor het uitvoeren van bouwprojecten in het buitenland. Dit vraagt niet alleen om veel flexibiliteit voor de werkgever, maar ook voor de werknemer. Naast het regelen van verschillende voorzieningen is het ook nog eens belangrijk dat bouwmaterialen op een efficiënte manier worden geleverd in het buitenland. Gelukkig bestaan er genoeg bedrijven die transport naar Duitsland of transport naar Frankrijk kunnen regelen, maar is het ook mogelijk om verder in Europa bouwmaterialen te transporteren?

Transport binnen Europa regelen

Om een bouwproject tot in perfectie te kunnen uitvoeren is het van essentieel belang dat je over de juiste bouwmaterialen beschikt. Uiteraard wil je deze het liefst uit eigen land meenemen, zodat je precies weet wat de kwaliteiten van je materialen zijn. Binnen Europa zijn er genoeg transportbedrijven die graag samenwerken met ondernemers. Hierbij is het uiteraard niet alleen belangrijk dat het transportbedrijf ook over de nodige ervaring beschikt met het transporteren van bouwmaterialen, maar bovendien ook nog eens secuur omgaat met de bouwmaterialen.

Transport binnen Europa regelen

Bouwmaterialen vragen om expertise

Het transport voor bouwmaterialen binnen Europa is niet zo gemakkelijk geregeld. Je moet immers een transportbedrijf vinden die verstand heeft van exceptioneel transport. Hierbij gelden immers bijzondere wetten voor en dat vraagt om extra aandacht en een vakbekwame transporteur. Maar hoe vind je het juiste transportbedrijf?

  • Vraag vrijblijvend een offerte aan: bij de meeste transportbedrijven is het mogelijk om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Hierbij vertel je precies wat de inhoud van de lading is en naar welk land deze vervoerd moet worden. Vervolgens kan er een offerte opgesteld worden op basis van die gegevens. Wij raden aan om dit altijd bij minimaal 3 transportbedrijven te doen, zodat je verzekerd bent van het goedkoopste tarief.
  • Ga niet alleen af op het tarief! Ondanks dat het erg aantrekkelijk is om de transportkosten voor jouw bedrijf zo goedkoop mogelijk te houden is het verloop van het transport het allerbelangrijkste. Als jouw materialen niet veilig aankomen in het land van bestemming heb je nog heel veel geld voor niks besteedt. Om dit te voorkomen raden wij aan om altijd de recensies van de transportbedrijven te lezen. Zo weet je een beetje wat je kunt verwachten van het transport en bepaal jij zelf of dit een goede prijs-kwaliteitsverhouding is.
  • Overleg telefonisch met het transportbedrijf: veel ondernemers vinden het lastig om hun kostbare goederen te laten vervoeren door een transportbedrijf. Je geeft toch iets weg in de hoop dat dit goed gedaan wordt. Als dit niet het geval is kan dit enorm schadelijk zijn voor jouw bedrijf en daar zit je uiteraard niet op te wachten. Door telefonisch contact op te nemen met het transportbedrijf is het makkelijker om vragen te stellen en zorgen te delen. Zo kunnen jullie samen tot een veilig akkoord komen en voel jij je als klant er ook nog eens prettiger bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *