Welk Led paneel moet ik kiezen?

Welk Led paneel moet ik kiezen?

Wanneer jij een eigen kantoorpand tot je beschikking hebt als ondernemer, wil je natuurlijk wel dat de verlichting in dit kantoorpand optimaal is. Wanneer er in dit kantoorpand nog ouderwetse tl-buizen hangen, zal je misschien zelf wel ervaren dat dit licht niet altijd even optimaal is. Dit omdat tl-buizen soms kunnen flikkeren en het licht vaak vrij fel is. Je kunt er dan beter voor kiezen om de verlichting in je kantoorpand te laten vervangen door LED panelen. LED panelen worden steeds vaker gebruikt in allerlei bedrijfsruimten. LED panelen zullen niet flikkeren, hebben een langere levensduur dan tl-buizen en zijn een stuk energiezuiniger. Het laten vervangen van de tl-buizen door LED panelen is dus ook nog eens goed voor je portemonnee.  Wanneer je de keuze hebt gemaakt om de tl-buizen in jouw kantoor te laten vervangen door LED panelen, kun je eens een LED paneel bestellen.

Een LED-paneel bestellen

Wanneer je graag de verlichting in je kantoorruimte wil laten vervangen voor LED panelen, kun je eerst eens beginnen met het bestellen van een LED paneel. Er zijn namelijk verschillende soorten LED panelen op de markt verkrijgbaar waardoor het misschien niet altijd meteen duidelijk is welke LED panelen het beste voor jouw kantoorpand geschikt zijn. Wanneer jij in jouw kantoorruimte een systeemplafond hebt, kun je ervoor kiezen om LED panelen van 60 x 60 cm of 120 x 30 cm bestellen. Welke maat het beste binnen jouw kantoorruimte van toepassing zal zijn, is natuurlijk afhankelijk van de maten van de platen van je systeemplafond. Zo’n LED paneel kun je namelijk eenvoudig op de plaats van een plafondplaat monteren indien deze aanwezig zijn. Wanneer jij een systeemplafond in je kantoorruimte hebt, waarvan de maten van de plafondplaten niet overeenkomen met de standaardmaten van LED panelen, is het mogelijk om LED panelen op maat te laten maken. Het is dus zeker dat er voor jouw kantoorruimte de juiste LED panelen verkrijgbaar zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoe fel de verlichting moet zijn.LED paneel bestellen

De felheid van de verlichting

Lampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten wattages. Hoe hoger het wattage is, hoe feller de lamp vaak schijnt. Wanneer jij dus graag fel licht in je kantoorruimte wil hebben, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een LED paneel met een wat hoger wattage. Wel is het belangrijk om te weten dat fel licht niet altijd het optimale licht is om in te werken. Je kunt hier namelijk vermoeide ogen of hoofdpijn van krijgen. Wanneer je op zoek bent naar LED panelen voor jouw kantoorruimte zullen deze panelen in de meeste gevallen een wattage hebben van 30- of 40 watt. Dit is meer dan genoeg om jouw kantoorruimte te voorzien van de juiste verlichting. Daarnaast kun je LED panelen niet alleen met de lichtschakelaar bedienen, maar is het eveneens mogelijk om deze panelen te koppelen aan een afstandsbediening. Hierdoor wordt het mogelijk om enkele panelen uit te schakelen, of om de panelen te dimmen. Wanneer jij op zoek gaat naar het juiste LED paneel voor in jouw kantoorruimte zijn er dus een aantal zaken waar je over na moet denken zodat je uiteindelijk de juiste keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *