Zo maak je het dankzij je trap extra gezellig in huis

Zo maak je het dankzij je trap extra gezellig in huis

Het ziet ernaar uit dat we ook deze herfst en winter veel tijd in huis gaan doorbrengen. Niet alleen vanwege het natte, gure weer, maar helaas ook dankzij de noodzakelijke maatregelen rondom het coronavirus. Des te meer reden om het (nog) gezelliger te maken in huis, toch? Grote kans dat je daarbij nog niet eerder hebt gehad aan het pimpen van je trap terwijl de trap nu juist zo’n in het oog springend onderdeel van je woning is. Alle reden dus om die wat extra liefde te geven door de trap professioneel te laten renoveren. In dit artikel vind je alvast wat eerste inspiratie.

Wat praktische informatie vooraf

Tenzij je zelf buitengewoon handig bent is het verstandig om een expert in te schakelen voor een project als dit. De traprenovatie prijs die op jouw wensen geplakt zal worden, de meest geschikte materialen en natuurlijk de uitvoering: zij dragen er op alle vlakken toe bij dat je je nergens zorgen om hoeft te maken.

Wel is het natuurlijk goed om zelf alvast na te hebben gedacht over hoe jouw droomtrap er uit moet komen te zien. Hier volgen een aantal dingen waar je aan zou kunnen denken.

Voor elke stijl een trap

De trap is voor de meeste mensen niet veel meer dan een verbinding tussen verdiepingen. Misschien wordt hij een keertje meegenomen bij een schilderbeurt of worden er wat accenten aangebracht met behulp van tapijttegels.

Het mooie van het renoveren van de trap is dat je van de trap echt een onderdeel van jouw interieur kunt maken, een trap die echt past binnen jouw persoonlijke stijl, de stijl van je woning en waarvan jij elke dag weer blij wordt wanneer je eroverheen loopt. Of je nu houdt van modern of klassiek, strak, sober of juist speels en kleurrijk.

Maar een traprenovatie brengt meer dan dat. Zo verbetert het allereerst de veiligheid, kunnen de meeste trappen een stuk stiller worden gemaakt en kun je na een renovatie weer tientallen jaren vooruit door het gebruik van slijtvaste materialen.

Voor elke stijl een trap

Een baken van licht

Wil je van jouw trap een echte blikvanger maken? Denk dan aan het verwerken van ledverlichting in de treden. Wanneer de verlichting uit staat is ze niet zichtbaar, maar ingeschakeld zorgt ze voor extra veiligheid in het donker en een sfeervolle bron van licht. Dat is ideaal wanneer de trap bijvoorbeeld zichtbaar is in de woonkamer, maar ook voor slecht verlichte hallen.

Alleen even uitkijken dat je trap straks niet belangrijker wordt dan de kerstboom, wanneer de dagen steeds korter, kouder en donkerder worden.

En over guur en donker weer gesproken: als je nog een uitje zoekt voor zaterdag 24 of 31 oktober ben je van harte welkom in de showroom van traprenovatie expert Stairz in Lisse. Door de geldende maatregelen is het maken van een afspraak daarbij noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *