Waarvoor wordt Ytong cellenbeton gebruikt?

Waarvoor wordt Ytong cellenbeton gebruikt?

Ytong cellenbeton is een uniek bouwmateriaal. Het is een mengsel van kalk, cement en zand. Wat dit beton uniek maakt is de luchtige structuur. Tijdens de productie van dit materiaal ontstaan er enorm veel gas gevulde cellen in het materiaal. Dit waterstofgas wordt gevormd op het moment dat er aluminiumpoeder aan het mengsel wordt toegevoegd. De luchtige structuur geeft het beton unieke eigenschappen en verwerkingsvoordelen. Voor welke toepassingen is dit unieke materiaal geschikt?

Binnenwanden en afscheidingen

Een toepassing waarvoor Ytong cellenbeton veel gebruikt wordt zijn binnenwanden. Zo lang het geen dragende muur is, is het een heel geschikt materiaal. Aangezien het materiaal zo licht en handzaam is, kun je er makkelijk en snel wanden mee maken. Een andere eigenschap van het beton is dat het niet brandbaar is. Dit maakt het materiaal zeer geschikt voor brandwerende afscheidingen.

Ytong van cellenbeton

Toepassingen in de badkamer

Ytong cellenbeton is tegen bijna alle elementen beschermd. Naast onbrandbaar kan het materiaal ook goed tegen vocht. Daarom wordt het ook veel gebruikt in badkamers. Het is een ideaal materiaal om dingen in en om douches en badkuipen te vervaardigen.

Schoorsteenmantels

Ytong cellenbeton is ook goed in het isoleren van warmte. Dit zorgt ervoor dat het materiaal niet extreem heet wordt als het gebruikt voor de ombouw voor een haard. Dit gecombineerd met de onbrandbaarheid maakt dit materiaal perfect voor schoorsteenmantels.

Andere isolatietoepassingen

De sterke isolatie die Ytong cellenbeton biedt, maakt het de perfecte keuze om zwakke plekken in jouw huis te isoleren. Deze zwaktepunten worden ook wel koudebruggen genoemd. Koudebruggen zijn warmtelekken op plekken waar warmtegeleidend materiaal zich bevindt. Denk hierbij aan normaal beton of baksteen. Door deze koudebruggen te behandelen met het speciale Ytong cellenbeton worden deze zwakke punten helemaal opgelapt.

Niche toepassingen door de unieke eigenschappen

Ytong cellenbeton heeft nog veel meer unieke eigenschappen. Deze eigenschappen maken het materiaal heel geschikt voor bepaalde niche klusjes. Het beton is bijvoorbeeld ook zeer geluidwerend. De constructie van een muziekstudio is dus een niche klusje waarvoor het heel geschikt is. Een ander belangrijk voordeel is dat het een zeer bewerkbaar materiaal is. Het is een steenachtig bouwmateriaal, maar het laat zich bewerken alsof het hout is.

Wil je verkennen wat dit bijzonder beton allemaal nog meer kan? Ga dan vooral zelf op onderzoek uit. Met unieke eigenschappen zoals een hoog warmte accumulerend vermogen, een hoge duurzaamheid en vorstongevoeligheid is het materiaal ideaal voor een breed scala aan toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *