Groeiende vraag naar trapliften in bestaande en nieuwe woningen

Groeiende vraag naar trapliften in bestaande en nieuwe woningen

De afgelopen jaren is er een sterke stijging gezien in de vraag naar trapliften in zowel bestaande als nieuwe woningen. Dit heeft veel te maken met de vergrijzing en de goede medische wetenschap in ons land. Veel senioren zijn geestelijk nog erg capabel om thuis te wonen. Fysiek is dit echter vaak niet meer mogelijk. Dit komt vaak door de trappen in een woning. Als mensen zich niet veilig kunnen bewegen in een woning, is het vaak noodzakelijk om de overstap naar een verzorgings- of bejaardentehuis te maken. Als je geestelijk erg sterk bent is het flinke tegenslag als je plotseling niet meer thuis kunt wonen. Die emotionele weerslag heeft een gigantische impact op de gehele gezondheid. Om dit te voorkomen worden er steeds meer trapliften geplaatst. Een traplift om langer thuis te kunnen wonen. Toch is de aanschaf van een traplift niet iets waar je licht over moet denken. Dit kan flink in de papieren lopen en er moet een hoop geregeld worden om dit te realiseren. Wie een traplift overweegt, zal logischerwijs over meer informatie willen beschikken. Die informatie delen we hieronder.

Voordelen van een traplift

Het grootste voordeel van een traplift is dat je natuurlijk veel langer thuis kunt blijven wonen. Er zijn echter nog veel meer voordelen voor de gebruiker en de directe omgeving. Wij zetten ze kort voor jou op een rijtje:

  • Veilig gevoel voor jezelf en de omgeving. Voor de meeste mensen met een fysieke handicap is het belangrijk om zichzelf veilig te voelen in eigen huis. Het beklimmen van de trap kan dagelijks weer een gevecht zijn. Daarnaast maakt het veel mensen onzeker. Ook voor de omgeving kan het lastig zijn. Telkens bekruipt hun een onveilig gevoel als ze weten dat hun geliefde een steile trap moet beklimmen. Dankzij de traplift is dit verleden tijd.
  • Je blijft langer fit dankzij de traplift. Je hoeft niet meer al je energie in een dagelijkse klim te steken, maar kunt gewoon lekker genieten van de alledaagse dingen zonder je uitgeput te voelen. Zo haal je meer uit de dag.3

voordelen van een traplift

De kosten van een traplift

Logischerwijs is ook het kostenplaatje van een traplift heel belangrijk. Laten we eerst stellen dat een traplift altijd een flinke uitgave is. In sommige gevallen kan de overheid een tegemoetkoming schenken. Gemeentes zijn echter steeds selectiever in hun proces en een subsidie wordt vrijwel niet meer geschonken. Dit is enkel het geval als de noodzaak groot is en er geen toereikende financiële middelen zijn. We kunnen geen vast kostenplaatje geven voor het kopen van een traplift. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type stoeltje, het soort trap en overige wensen.

Het is niet altijd noodzakelijk om een nieuwe traplift te kopen. Je kunt ook voor een tweedehands model kiezen of een traplift huren om zo de kosten te drukken. Hierbij betaal je eenmalig een vast bedrag en wordt er vervolgens maandelijks een specifieke huurprijs van de rekening afgeschreven. Meestal bedraagt de huurprijs tussen de 90 en 200 euro inclusief onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *