Waarom zitten wespen vaak onder dakpannen?

Waarom zitten wespen vaak onder dakpannen?

Wespen kiezen allerlei plekken uit om hun nest te bouwen. De koningin kan er onder meer voor kiezen om zich onder de dakpannen van jouw woning te vestigen. Omdat er relatief weinig ruimte tussen de pannen en het dak zit, lijkt dit misschien geen ideale plek voor een nest. Toch krijgen veel mensen te maken met een wespennest onder de dakpannen. In deze tekst vertellen wij jou waarom wespen zich onder de dakpannen vestigen. Daarnaast gaan we in op wat je moet doen als je te maken hebt met een wespennest onder de dakpannen.

Redenen om een nest onder de dakpannen te bouwen

Er zijn verschillende redenen op te voeren waarom een wespenkolonie ervoor kiest om zich onder jouw dakpannen te vestigen. Allereerst bevinden dakpannen zich meestal op grote hoogte. Hierdoor kunnen wespen vaak ongestoord hun gang gaan. Mensen komen immers niet snel in de buurt van het nest. Daarnaast is er relatief veel ruimte onder de dakpannen. De afstand tussen het dak en de pannen is weliswaar niet groot, maar het totale dakoppervlak is dit wel. Hierdoor kunnen wespen hun nest moeiteloos uitbouwen als zij zich onder de dakpannen vestigen.

Hoe ontdek je een wespen onder het dak?

Een wespennest onder dakpannen valt niet snel op. Dit komt vooral doordat het nest zich vaak op grote hoogte bevindt. Toch kan zo’n nest wel aan het licht komen. Hiervoor kun je het beste de aanvliegroute van een wesp volgen. Kruipt het beestje onder één van jouw dakpannen? Dan duidt dit zeer waarschijnlijk op een wespennest. Als er geen nest zit, heeft een wesp daar immers niets te zoeken.

Kom je de laatste tijd veel wespen tegen in de ruimtes onder een schuin dak? Dan kan dit eveneens duiden op een wespennest onder de dakpannen. Als de ruimte onder de pannen niet groot genoeg is, vreet het ongedierte aan het isolatiemateriaal. Op deze manier ontstaat er meer ruimte voor het nest. Wanneer ze dit lange tijd doen, kunnen ze uiteindelijk in huis uitkomen.

Wat te doen bij een wespennest onder de dakpannen?

Heb je een wespennest onder de dakpannen ontdekt? Dan raden wij jou aan om direct in actie te komen. De overlast van wespen en de schade die het ongedierte aanricht blijft hierdoor namelijk beperkt. Doordat een wespennest onder de dakpannen vaak op grote hoogte zit, is het bestrijden geen gemakkelijke opgave. Daarbij komt dat veel mensen niet weten hoe ze te werk moeten gaan. Daarom is het niet aan te raden een wespennest onder de dakpannen zelf te bestrijden. Laat dit liever over aan een professionele ongediertebestrijder. Hij weet precies wat hij moet doen, waardoor een wespennest onder de dakpannen binnen de kortste keren verleden tijd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *