Een nieuwe gietvloer als startpunt van je verbouwing

Een nieuwe gietvloer als startpunt van je verbouwing

Een verbouwing bestaat uit veel verschillende stappen. Vooral als je net een huis hebt gekocht en het  wil verbouwen dan zorg je ervoor dat ieder onderdeel wordt aangepakt zodat de woning helemaal van jou wordt. Een van de beste plekken om te starten met je verbouwing is het aanbrengen van een nieuwe vloer. Vandaag lichten we daarom de epoxy gietvloer uit. Dit is een onderhoudsarme vloer, een soort die tegenwoordig steeds meer in trek is vanwege de praktische voordelen. Welke dat precies zijn, lees je verderop in dit artikel.

Oude vloer verwijderen

Voordat een gietvloer aangebracht kan worden dien je de oude vloer te verwijderen. In de meeste gevallen is het mogelijk om dit zelf te doen maar in sommige gevallen kun je hiervoor een specialist inschakelen. Het bedrijf dat de nieuwe gietvloer voor je gaat aanbrengen kan de oude vloer ook verwijderen maar dit kost dan een beetje meer.

Nieuwe vloer laten hechten met een primer

Als de oude vloer eenmaal verwijderd is wordt het tijd om de ondergrond voor te bereiden voor de nieuwe gietvloer. Dit doe je door de ondergrond geheel vrij van stof en vuil te maken. Daarnaast wordt er een primer aangebracht zodat de nieuwe gietvloer extra goed kan hechten.

Kunststof vloer gieten

Nadat de ondergrond is voorbereid wordt het tijd om de daadwerkelijke kunststof lagen aan te brengen. Een normale gietvloer bestaat uit minimaal twee gietlagen. Als er een dikkere vloer aangebracht moet worden, bijvoorbeeld in een industriële ruimte, dan worden er vaak meerdere lagen aangebracht. De kunststof substantie heeft 1-2 dagen nodig om uit te harden en daarna kun je het resultaat bekijken.

Een nieuwe gietvloer als startpunt van je verbouwing

Afwerken met laklaag

De normale gietvloer die wordt aangebracht is grijs, net zoals een reguliere betonvloer. Het is echter zeer eenvoudig om een gegoten vloer af te werken met een kleur naar wens. Het is zelfs mogelijk om patronen aan te brengen op de ondergrond of een afbeelding te laten verwerken in de vloer. Het gieten van de vloer en het afwerken is echter wel een specialistisch proces waar je het beste een specialist voor kunt inschakelen.

Gietvloer specialist inhuren

In de meeste gevallen is het niet mogelijk om de gietvloer zelf aan te brengen. Een gietvloer aanbrengen is een specialistisch proces waar je het beste een vakman voor kunt inschakelen. In het geval van een zeer klein oppervlakte is het wel mogelijk maar ook dan moet je er enige ervaring mee opdoen. De vloer moet namelijk in één keer goed aangebracht worden zodat deze niet hersteld hoeft te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *