Een frisse hygiënische badkamer in een handomdraai

Een frisse hygiënische badkamer in een handomdraai

Badkamers worden elke dag volop gebruikt en zijn daarom ook snel weer vies. Hoewel schoonmaken van het bad, de douche en het toilet wellicht niet uw favoriete bezigheid is, is het zeer belangrijk om alles hygiënisch schoon te houden. Moeilijk hoeft dat echt niet te zijn en met deze tips heb je in een handomdraai weer een frisse en schone badkamer.

Dagelijkse schoonmaak klusjes in de badkamer

Omdat de badkamer intensief wordt gebruikt is het goed om dagelijks even de hoognodige schoonmaak klusjes uit te voeren. Denk aan:

  • Het verwijderen van vuil en haren van de badkamervloer en wastafel;
  • Badkamerkranen even oppoetsen zodat ze weer glanzen;
  • De badkamerspiegels weer streeploos schoon maken;
  • Afvoerputjes van douche, bad en wastafel schoonhouden;
  • De glazen douchewand schoonmaken;
  • Het toilet een reinigingsbeurt geven.

Online vind je gemakkelijk veel badkamer inspiratie, accessoires en tips hoe je de badkamer en alle accessoires goed en hygiënisch reinigt. Schoonmaakazijn is een echte aanrader voor gebruik in de badkamer. Daarnaast kun je gebruik maken van speciale schoonmaakmiddelen voor bijvoorbeeld wanden van natuursteen.

Aanvullende schoonmaakklusjes

Wanneer je de badkamer dagelijks even een goede opfrisbeurt geeft is het grootste deel van het werk snel gedaan. Toch zijn er ook nog enkele aanvullende schoonmaakklusjes. Die hoeven niet dagelijks te worden gedaan maar mogen niet aan de aandacht ontsnappen. Zo kunnen de voegen van het tegelwerk in de badkamer na verloop van tijd behoorlijk vuil worden. Door een beetje bleekmiddel met water te vermengen en dit met een borstel op de voegen te wrijven krijg je ze snel weer schoon. Gebruik je liever geen bleekmiddel dan kun je in plaats daarvan ook wasverzachter gebruiken. Wanneer je dit mengt met warm water kun je het vervolgens met een doek op de voegen wrijven. De voegen schoonmaken is best even een werkje. Natuurlijk wil je voorkomen dat ze snel weer vies worden. Dat kan door een speciaal voegen beschermmiddel aan te brengen na het schoonmaken. Op deze manier zijn de voegen beter beschermd tegen vet, vuil en vocht.

Het schoonmaken van het ligbad

Badkamers bij Baden+ staan altijd glimmend in de picture. Natuurlijk wil je jouw bad ook graag zo stralend schoonhouden. Dat kan eenvoudig door éénmaal per week het bad te reinigen met vloeibaar afwasmiddel en een flinke hoeveelheid warm water. Het is belangrijk om voor het schoonmaken van het bad gebruik te maken van een zachte spons. Gebruik vooral geen schuurmiddel of schuurspons voor het reinigen. Deze zorgen beiden voor onherstelbare krassen in de badkuip. Schoonmaken met schoonmaakazijn is ook een prima optie. Vul een emmer met water en een scheut schoonmaakazijn en laat dat vervolgens 20 minuten tot een halfuur intrekken. Daarna kun je alles snel wegspoelen met behulp van de douchekop. Even droogwrijven met een microvezeldoek voorkomt kalkaanslag in het bad. De douchekop zelf moet ook regelmatig ontkalkt worden. Draai daarvoor de douchekop los en laat deze goed weken in schoonmaakazijn en warm water. Wanneer je hem daarna goed afspoelt is de douchekop weer in optimale conditie.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Baden+. Baden+ is dé badkamerspecialist met een groot aanbod aan mooie badkamer meubels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *