De beste platen voor binnen en buiten

De beste platen voor binnen en buiten

Trespa HPL platen is vooral bekend onder de merknaam Trespa. High pressure Laminate of HPL bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag is gemaakt van kunsthars en is hierdoor transparant. De volgende laag is decoratief en geeft het geheel een bepaalde kleur en uitstraling. Hieronder zijn 4 tot 10 lagen kern papier met hars geplaatst. Door al deze samengeperste lagen is HPL een enorm sterk en hard materiaal. HPL wordt ook voor veel verschillende doeleinden gebruik denk bijvoorbeeld aan gevelbeplating in de bouw of juist reclameborden, met HPL kan je alle kanten op.

 

Voordelen van HPL of Trespa

Door de verschillende lagen van HPL of Trespa platen zijn ze erg goed bestendig tegen weer en wind. Dit komt doordat aan de weerszijden van de platen er een kunsthars toplaag is die hiervoor ook is genoemd. Door deze laag is HPL of Trespa ook enorm goed te gebruiken voor exterieur zowel als interieur. Het is namelijk niet kapot te krijgen. Plus een ander groot voordeel van HPL of Trespa platen is dat het onderhoudsarm is, lekker gemakkelijk dus. Tevens zijn de platen krasvast en makkelijk schoon te maken. Oftewel HPL of Trespa platen kunnen jaren tegen regen, onweer, wind en zon zonder enige extra verzorging.

 

Waar kunt u HPL of Trespa voor gebruiken?

Zoals gezegd kunnen HPL of trespa platen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Vaak wordt het gebruikt voor reclameborden, kunststof informatieborden, kunststof gevelbekleding, interieur, kunststof keukens en kunststof badkamers.Maar dit is zeker niet het enige. HPL platen zijn namelijk een bijzonder goed alternatief voor houten windveren. Dit klinkt misschien wat apart maar dit komt doordat HPL nog weersbestendig is dan aluminium composiet. Dit natuurlijk dus door de laag hars. Door deze laag kunnen de HPL platen maar maximaal 0.06 mm uitzetten of krimpen bij temperatuurverschillen.

 

HPL of Trespa platen voor reclameplaten

Zoals gezegd kunnen HPL of Trespa platen dus goed gebruikt worden voor reclameplaten. Bij plexiglas.nl  kunt u HPL of Trespa platen kopen in 2 verschillende soorten. De eerste soort is trespa op maat. Hier kunt u een offerte voor aanvragen. Bij plexiglas.nl kunnen ze ook voor u frezen, gaten voren en graveren maar ook speciale vormen creëren, hierdoor bent u ervan verzekerd dat de Trespa platen precies op maat zijn voor uw gewilde doeleinden. De andere soort die plexiglas.nl verkoopt is Budget HPL platen. De budget HPL platen worden vooral gebruikt voor reclameborden, informatieborden, interieur, gevelbekleding en bewegwijzering. Dit komt omdat Buget HPL na zeker tijd zal verkleuren. Alle platen die niet budget zijn zijn UV bestendig en kunnen daardoor niet verkleuren. Bij Trespa platen heeft u tevens 10 jaar garantie als verkleuring toch voorkomt, ook al is dit niet waarschijnlijk.

 

Het assortiment HPL en Trespa platen

U heeft bij Plexiglas.nl een ruime keuze in het assortiment van HPL en Trespa platen, aangezien alle soorten platen in diverse diktes gekocht kunnen worden. Tevens zijn ook alle HPL en Trespa platen verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk, wit, zwart, groen, grijs en antraciet. De maximale afmeting per plaat blijft wel 305 x 130 cm, maar dit is vaak afhankelijk per artikel.

Heeft u genoeg gelezen en wilt u aan de slag met deze fijne en sterke platen? Kijk dan snel bij Plexiglas.nl een voor een enorm assortiment aan HPL of Trespa platen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *