Besparen op energiekosten? Verwarm het huis met een pelletkachel

Besparen op energiekosten? Verwarm het huis met een pelletkachel

De zomer is in volle gang, de natuur staat in volle bloei en ons leven speelt zich grotendeels buiten af. Hoewel dit seizoen je misschien volop inspiratie brengt om allerlei kleine en grote projecten in en om het huis aan te pakken, is de kans kleiner dat je nadenkt over het verwarmen van je woning. Maar niets zo veranderlijk als het weer. Daarbij komt: regeren is vooruitzien. Want voor je het weet staan de herfst en de winter alweer op de stoep. Daarom zoomen we in dit artikel in op een duurzame warmtebron. Door een pelletkachel te kopen, verwarm je het huis op een verantwoorde en betaalbare manier. Dankzij het fraaie design en het mooie vlammenspel is een pelletkachel ook een aanwinst voor je interieur.

Minimale CO2-uitstoot

Pelletkachels winnen steeds meer aan populariteit maar zijn nog niet zo bekend als de open haard. Maar dit type kachel brengt minstens zo veel sfeer en warmte. Zoals de naam al doet vermoeden, stook je een pelletkachel op houtpellets. De samengeperste korrels van houtsnippers zijn voordelig in de aanschaf. Een ander groot voordeel is dat de CO2-uitstoot van de houtpellets minimaal is. Met deze warmtebron bespaar je aanzienlijk op energiekosten en draag je bij aan een betere wereld. Een pelletkachel staat dus synoniem aan win-win. Als je houtpellets in grote hoeveelheden inkoopt, ben je nóg voordeliger uit. Bovendien is er geen gasaansluiting nodig. Met de veiligheid is het ook goed gesteld. Want met een enkele druk op de knop kun je de pelletkachel ontsteken.

Eigentijdse uitstraling

Ongeacht de woonstijl die je hebt, komt een pelletkachel perfect tot z’n recht in iedere zorgvuldig ingerichte ruimte. Een andere prettige bijkomstigheid is dat je kunt kiezen uit een enorme keur aan soorten en maten. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een kachel die in de muur wordt ingebouwd, creëer je een minimalistische en eigentijdse uitstraling. Ook de keuze voor het budget en de stijl is aan jou. Want onder de pelletkachels is er een grote variatie in prijsklassen, merken en stijlen. Met Scandinavische expertise de kou te lijf gaan, Zwitserse precisie, een robuuste, romantische kachel of een klassiek exemplaar? Het is allemaal mogelijk.

Subsidie

Je kunt overigens ook kiezen voor een pelletkachel van Nederlandse makelij. Nordic Fire is producent van onder meer cv-kachels en pelletkachels van hoge kwaliteit die worden geleverd via speciale Nordic Fire dealers. Dankzij de efficiëntere verbranding zijn deze kachels minder vervuilend dan gewone houtkachels en open haarden. Als jouw model aan bepaalde eisen voldoet, is het soms zelfs mogelijk om subsidie te krijgen. In een speciaalzaak met kachels en haarden kunnen ze je er alles over vertellen. Ook ben je daar aan het juiste adres om de pelletkachels van Nordic Fire en die van andere merken, in het echt te zien branden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *