Vrachtwagen verlichting

Vrachtwagen verlichting

Als vrachtwagenchauffeur kijk je er dagelijks tegenaan. Ik heb het natuurlijk over de in het oog springende achterlichten van ándere vrachtwagens. Ontspannend op de cruise control of rustig tuffend in de file merk je dat de achterlichten voor je neus zorgen dat de weggebruikers elkaar begrijpen en dat ongelukkig worden voorkomen. Zo nu en dan is verlichting toe aan vervanging. In dit blog gaan we in op de functionaliteit en voordelen van vrachtwagen LED-achterlichten, de beschikbare soorten en op welke aandachtspunten je moet letten bij aankoop.

Te druk om dit blog te lezen? Neem dan meteen een kijkje in het assortiment aan vrachtwagen verlichting van Werkenbijlicht en ontdek of daar iets voor jou tussen zit.vrachtwagen verlichting

Voordelen Vrachtwagen verlichting

Tegenwoordig kan je er haast niet meer omheen. De LED-technologie is dusdanig energiezuinig dat elk type verlichting zo ongeveer volgens deze technologie verkrijgbaar is. Zo ook de achterlichten van vrachtwagens. Bovenop het energiezuinig karakter zijn er meer voordelen van dit type verlichting:

  • Verkrijgbaar met verschillende functies
  • Ruim 80% energiebesparing
  • Langere levensduur
  • Minimaal onderhoud

Varianten vrachtwagen verlichting

Vrachtwagen verlichting, ook wel hamburger achterlichten genoemd, zijn het meest kenmerkend vanwege de ronde vorm. Vandaar de link naar de bekende ronde hamburger. Naast de standaard achterlichten met elk een eigen functie, zoals die van een mistlamp, zijn er ook multifunctionele achterlichten verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld hamburger achterlichten met meerdere functies. Naast het standaard achterlicht bevat deze lamp een remlicht en het knipperlicht om je richting mee aan te geven. Door de variatie aan mogelijkheden is er voor elk type vrachtwagen een achterlicht(combinatie) te vinden die past bij wat jij nodig hebt.

Aandachtspunten aanschaf vrachtwagen LED-achterlichten

Voordat je overgaat op de aanschaf van LED achterlichten voor je vrachtwagen, zijn er een aantal tips die ik je mee wil geven. Wil je 100% zeker zijn dat je lampen inzetbaar zijn, kies dan voor een variabele ingangsspanning van 10-30V. Deze zijn universeel en passen hierdoor gegarandeerd op zowel 12V als 24V vrachtwagens, trucks, trailers en aanhangers. Ander punt van aandacht is het merk van de achterlichten. Met gerenommeerde merken zoals Hella, Aspöck, Vignal en Britax breng je kwaliteit in huis waar je van op aan kan. Het is in elk geval raadzaam om de beschermingsklasse te controleren zodat de verlichting stof- en waterdicht is (IP67).

Ontdek het complete aanbod hamburger achterlichten van werkenbijlicht.nl. Extra profiteren? Voor grotere afnames vanaf 10 of meer stuks kom je in aanmerking voor een voordelig tarief. Via de website vraag je eenvoudig een offerte aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *