Fietsenrek plaatsen bij je huis? Dit zijn de opties

Fietsenrek plaatsen bij je huis? Dit zijn de opties

Een fietsenrijk is enorm handig. Want vooral wanneer je meerdere fietsen hebt. Kan het al snel voor een rommelige uitstraling zorgen. Denk aan fietsen die rondslingeren voor of naast je huis. Of fietsen die in je tuin zijn neergezet. Je kunt deze problemen voorkomen door een fietsenrek te plaatsen. Zo weet niet alleen jij waar je jouw fietsen netjes kunt neerzetten. Maar kunnen gasten hun fiets ook gelijk parkeren. Op deze manier weet je altijd dat fietsen net worden neergezet.

Maar wat zijn nu precies de opties voor het plaatsen van een fietsenrek bij je huis? Je leest het hier!

Een fietsenrek voor buiten

Een fietsenrek op de stoep bij je huis is bij iedereen wel bekend. Deze vind je vaak ook bij openbare ruimtes. Zoals winkels bijvoorbeeld. Echter passen ze ook heel goed bij je eigen huis. Met deze fietsenrekken heb je de mogelijkheid om de fiets met het voorste wiel in het rek te zetten. Het enige nadeel hiervan is dat je fietsen bijvoorbeeld niet kunt stapelen. Of ze efficiënt neer kunt zetten. Mocht je écht gebruik willen maken van alle ruimte die je hebt. Dan kun je ervoor kiezen om fietsenrekken te plaatsen waarbij je de fiets omhoog kunt zetten. Hierbij creëer je meer ruimte, waardoor je meer fietsen neer kunt zetten. Hoewel dit bij privésituaties niet vaak voorkomt. Is het natuurlijk wel een optie.Een fietsenrek voor buiten

Fietsenrek in de garage

Een andere optie om fietsen bij je thuis te stallen, is met een fietsenrek in een garage. Zo kun je bijvoorbeeld fietsenrekken aan de muur plaatsen. In dit geval kun je de fietsen ophangen, waardoor je beter gebruik kunt maken van de ruimte die je hebt. Je kunt ook een fietsenrek aanschaffen waarbij de fietsen naar het plafond worden getild. Zo blijft het vloeroppervlak vrij. En kun je heel goed gebruik maken van jouw ruimte. Tevens hang je de fietsen zo op dat de kans op beschadiging vrij klein is. Men kan er niet zomaar tegenaan lopen. Waardoor de fietsen niet kunnen vallen. En ook tijdens het klussen in de garage zal je de fietsen moeilijk kunnen beschadigen.

Fietsenstalling

Ten slotte is het een optie om een fietsenstalling te maken. Dit is vooral ideaal wanneer je regelmatig veel gasten over de vloer hebt. Of wanneer er veel mensen met een fiets in je huis wonen. Denk bijvoorbeeld aan studentenwoningen waarvoor dit ideaal is. De fietsen kunnen op verschillende hoogtes worden gestald. En zo kunnen er veel fietsen op één plaats worden gezet. De ruimte wordt optimaal benut. En dat is vooral bij studentenhuizen heel fijn. Ook zal het hierdoor netjes ogen. En zullen fietsen niet zomaar omvallen. Je kunt zo’n fietsenrek zelfs vooraan straat zetten. Bevestig je fiets wel even aan een kettingslot om diefstal te voorkomen.

Er zijn dus een aantal opties die je kunt overwegen wanneer je fietsenrekken wilt plaatsen. Het plaatsen van een fietsenrek kan ervoor zorgen dat je jouw fietsen netjes kunt neerzetten. En dat je jezelf ook geen zorgen hoeft te maken dat je fiets gestolen wordt. Schaf bij gevaar op diefstal vooral een fietsenrek aan waarbij je de fietsen met een slot aan het rek kunt bevestigen. Op deze manier zorg je niet alleen voor een nette uitstraling. Maar geef je kwaadwilligen veel minder de kans om er met je fiets vandoor te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *