Voordelen van dakbeveiliging tijdens het werk

Voordelen van dakbeveiliging tijdens het werk

Dakbeveiliging is een collectieve vorm van valbeveiliging op hoogte. Hiermee wordt bedoeld dat deze op heel veel verschillende manieren gemonteerd kan worden. Zowel tijdelijk wanneer er gewerkt wordt, als op permanente basis waar ook particulieren gebruik van zullen maken. Dit zie je bijvoorbeeld vaak bij dakterrassen. Bij permanente dakbeveiliging zal er tevens ook geen sprake meer zijn van persoonsbeveiligingsmiddelen als kabels en lijnen. Je kunt vrijuit rondlopen, zonder dat je je hier druk over hoeft te maken. Veilig werken op hoogte is met Eyecatcher valbeveiliging eenvoudig te realiseren.

Ben jij nog op zoek naar de juiste dakbeveiliging? Maar twijfel je nog of het echt effect heeft? Wij zetten de talloze voordelen van dakbeveiliging tijdens het werk voor je op een rijtje. Zo is de keuze uiteindelijk snel gemaakt.

Ook als tijdelijke optie mogelijk

Bij dakbeveiliging denken de meeste mensen direct aan een permanente oplossing. Wanneer er slechts tijdelijk op het dak wordt gewerkt is dit echter onnodig. Gelukkig is het bij dakbeveiliging ook uitstekend mogelijk om deze tijdelijk te plaatsen. Hierbij wordt er tijdelijk valbeveiliging gemonteerd, waardoor alle werknemers vrij over het dak kunnen bewegen.

Het grootste voordeel hiervan is dat het niet meer nodig is om persoonlijke beveiligingsmaatregelen te treffen. Hierdoor zit men niet meer vast aan lijnen en kabels om de veiligheid te garanderen. Iets wat het werken enorm kan belemmeren. Dankzij deze tijdelijke oplossing zal het werk veel sneller en efficiënter gebeuren.

Iedereen kan veilig werken op het dak

Vaak hebben nieuwe werknemers extra training nodig voordat ze veilig op hoogte kunnen werken. Ze moeten weten welke maatregelen ze moeten treffen, waar ze aan moeten denken en belangrijker nog: hoe ze dit allemaal op veilige wijze kunnen aanpakken. Met een dakbeveiliging is dit niet meer nodig. Iedereen kan zonder problemen veilig werken op het dak. Geen uitzonderingen. Zelfs stagiaires kunnen dus eenvoudig meegenomen worden om de kneepjes van het vak te leren. Werken op hoogte is een eitje met de juiste valbeveiliging.

De kans op ongelukken is kleiner

Wanneer men persoonlijke maatregelen moet hanteren om de kans op vallen te voorkomen, dan kunnen er door menselijk handelen nog wel eens wat fouten ontstaan. Soms is dat niet erg, maar wanneer je werkt op hoogte kan dit tot vreselijke situaties leiden. Doordat je dankzij valbeveiliging gelukkig geen aanlijnfouten kunt maken, zal de kans op ongelukken ook een heel stuk kleiner worden. Je weet dat alles precies volgens de regels is gemonteerd, waardoor je je verder nergens meer druk om hoeft te maken.

Bestand tegen alle weersinvloeden

Wie regelmatig buiten aan het werk is, weet ook dat er niets zo onvoorspelbaar is als het weer in Nederland. Daarom is het ook belangrijk dat de valbeveiliging tegen alle weersinvloeden bestand is. Gelukkig worden deze vrijwel altijd enkel van de meest hoogwaardige materialen gemaakt die goed tegen wind en regen kunnen. Hierdoor kan de valbeveiliging eenvoudig gemonteerd blijven, zelfs wanneer het weer plotseling sterk omslaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *