Tips: maak meubels van pallets!

Tips: maak meubels van pallets!

Je hebt het vast al vaker voorbij zien komen, DIY projecten met pallets. Dit is een ideale manier om zelf goedkope meubels te maken dat er ook nog eens leuk uitziet! Je hebt er niet eens zo veel voor nodig. Alleen wat je eigen creativiteit, gereedschap, uiteraard de pallets en eventueel nog een pot verf of lak. Maar hoe pak je zo’n project nu precies aan? Wij vertellen je er graag meer over!

Loungeset

Je ziet in veel tuinen en op balkons loungesets staan die zijn gemaakt van pallets. Het is een erg populaire manier om een zitplaats te creëren. Zeker bij kleine balkons, kunnen pallets erg goed van pas komen, omdat je zo de pallets op maat kunt maken voor kleine hoeken. Dit kan niet met kant-en-klare meubels. Als je de pallets een leuk kleurtje wilt geven, raden we je aan om dit te doen voordat je alles in elkaar gaat zetten. Zo kun je nog goed bij alle hoekjes komen. Als je de pallets eenmaal in elkaar hebt gezet, kun je de kussens maken. Deze kun je natuurlijk ook gewoon kopen bij een winkel of zelf maken.

Bed

Hiernaast zie je ook veel dat pallets worden gebruikt voor het maken van een bed. En nog een multifunctioneel bed ook! De gaten in de pallets worden zo namelijk gebruikt als opbergvakjes, voor bijvoorbeeld schoenen. Hiervoor worden meestal houten pallets gebruikt die je met een paar schroeven en spijkers aan elkaar vastmaakt. Let er natuurlijk wel op dat het bed aan de juiste afmetingen voldoet, zodat je matras er op past. Je kunt in plaats van houten pallets ook gebruikte kunststof pallets aanschaffen. Deze kun je eventueel aan elkaar verbinden door middel van verbindingsplaatjes, zodat ze niet uit elkaar vallen.

Salontafel

Ben je op zoek naar een salontafel met een industriële look? Dan is een pallettafel een goede optie! Deze tafel is eenvoudig te maken van een pallet, waar je alleen nog  maar wieltjes of pootjes onder hoeft te bevestigen. Je kunt de pallet natuurlijk wel schuren en een mooi lakje geven. Wil je een wat stoerdere tafel? Dan kun je bepaalde plekken ook schuren en het hout laten zoals het is. Dit geeft een mooie stoere look, wat je ook goed kunt combineren met de rest van het interieur. Hierbij geldt ook dat je de lege plekken onder de pallet kunt gebruiken als oppervlakje voor bijvoorbeeld de afstandsbediening of onderzetters. Ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *