Een nieuwe PVC vloer kopen? Dit zijn de voordelen!

Een nieuwe PVC vloer kopen? Dit zijn de voordelen!

De PVC vloer komt steeds meer terug in de huidige woontrends. Een PVC vloer is een kunststof vloer, die bestaat uit meerdere lagen PVC. Ze hebben de uitstraling van een mooie houten vloer, maar bevatten geen hout. Dit maakt het een prima alternatief voor parket, natuursteen of natuurlijk laminaat. Veel mensen verkiezen de PVC vloer boven het oude vertrouwde laminaat. Heel gek is dat ook niet, aangezien PVC enorm veel voordelen kent. Ondanks dat steeds meer mensen kiezen voor deze prachtige vloeren, zijn slechts maar weinig bekend met de voordelen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de voordelen van PVC vloeren.

Een PVC vloer werkt geluiddempend

Voor mensen die in tussenwoningen, flats of appartementen wonen kan gehorigheid een belangrijke rol spelen in hun keuze voor een nieuwe PVC vloer. In tegenstelling tot veel andere vloersoorten werkt PVC als een soort demper tussen jou en de buren. Hierdoor wordt al het geluid van boven opgezogen en zullen de buren minder overlast hebben als je iets laat vallen, stofzuigt of simpelweg door de kamer loopt. Dat scheelt een hoop irritatie tussen beide partijen!

geluidsdepend vloer

Duurzaam en uitermate geschikt voor vloerverwarming

De meeste mensen verslijten tientallen vloeren in hun leven. De realiteit is dat de meeste vloeren na enkele jaren weer aan vervanging toe zijn. Hoe zuinig je hier ook mee omgaat, een vloer wordt intensief gebruikt en zal met de jaren steeds meer van zijn kracht en uitstraling verliezen. Bij een PVC vloer ligt dit anders, deze geniet immers van alle sterke eigenschappen van PVC. Dit maakt de vloer ontzettend sterk, bovendien doet dit ook veel voor de levensduur van de vloer. Met het juiste onderhoud en de nodige zorg zal je merken dat je erg lang kunt doen met deze vloer.

Wist je dat een PVC vloer uitermate geschikt is voor vloerverwarming? Het is zelfs uit onderzoek gebleken dat je het hoogste rendement haalt als je vloerverwarming combineert met een nieuwe PVC vloer. Zo geniet je niet alleen van de uitstraling van jouw prachtige vloer, maar is ook het besparen op de energierekening een stuk gemakkelijker.

PVC vloeren zijn te gebruiken in elke ruimte

Bij veel vloersoorten is het niet mogelijk om deze in elke ruimte te plaatsen. Denk maar eens aan laminaat, deze zal het nooit zo goed doen in vochtige ruimtes en dat maakt het geen ideale kandidaat voor de badkamer, keuken of het toilet. PVC vloeren zijn in elke ruimte te gebruiken en daardoor is het mogelijk om meer eenheid in je woning te brengen.

soorten vloeren

Zacht en comfortabel

Het fijne van een PVC vloer is dat hij, ondanks zijn stevigheid, ook enorm zacht en comfortabel aanvoelt. Het grote verschil tussen PVC en vinyl is dan ook dat vinyl een stuk zachter is en je daardoor sneller hebt van afdrukken. PVC is comfortabel én behoud zijn natuurlijke, stevige vorm.

Wil jij binnenkort een nieuwe PVC vloer kopen? Laat je dan altijd goed informeren door een specialist, zodat je zeker bent van de juiste vloerkeuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *