Investeren in je woning doe je met zonnepanelen

Investeren in je woning doe je met zonnepanelen

Druk aan het plannen en organiseren om je droomhuis te realiseren? Tijdens het verbouwen komt er veel op je af. Van het plaatsen van een lichtknopje tot dé kraan voor in de badkamer. Keuzes genoeg te maken! Tijdens het verbouwen is het verstandig alvast na te denken over de toekomst en je woning toekomstbestendig te maken. Maak van je verbouwde woning gelijk een duurzame woning. Hoe? Door zonnepanelen op je dak te plaatsen. Zo is je woning naast een heerlijk huis om te wonen ook een energiefabriekje. Hoe je dat doet en waarom dat ook nog eens een interessante investering is? Zonnepanelen-expert Sungevity legt het uit.

Zonnepanelen expert

Hoe interessant zijn zonnepanelen op dit moment?

Steeds meer daken worden versierd met zonnepanelen. Logisch. Zonnepanelen zijn namelijk één van de beste investeringen van het moment, met een rendement hoger dan op de bank. Daarnaast bespaar je direct op je energiekosten. In gemiddeld 6 tot 8 jaar heb jij je zonnepanelen terugverdiend. Daarna liggen ze nog snel 19 jaar op jouw dak; wat heel wat jaren gratis energie betekent! Voor een gemiddeld zonnesysteem mag je rekenen op een rendement van 8% tot 14%. Uit verschillende onderzoeken blijkt daarnaast dat zonnepanelen een waardevermindering voor jouw woning zijn. Ook niet verkeerd natuurlijk! Wat bovenop dit financiële voordeel komt? Dat jij met zonnepanelen je CO2 uitstoot fors vermindert. Dus jij doet ook nog eens goed voor het milieu.

interessant zonnepanelen

Manieren om zonnepanelen te financieren

Verbouwen is een dure aangelegenheid en het is goed afwegen welke uitgaven je kunt doen. Voor het financieren van zonnepanelen zijn er verschillende opties. Het beste is natuurlijk als je zonnepanelen financiert vanuit eigen middelen. Dan heb je altijd het hoogste rendement. Maar er zijn meer mogelijkheden om een zonnesysteem te financieren. Zo kan je zonnepanelen financieren vanuit je bouwdepot. Ook bestaan er speciale duurzaamheidsleningen en geven sommige gemeentes subsidies voor verduurzamingsmaatregelen. Is kopen geen optie? Steeds meer zonnepanelen partijen bieden een huuroptie. Ook is huur-koop een optie, waarbij de zonnepanelen na een aantal jaren alsnog van jou zijn.

Benieuwd of zonnepanelen ook interessant zijn voor jouw (net) verbouwde woning? Vraag vrijblijvend een gratis maatwerk advies aan voor jouw nieuwe dak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *