Tips voor een huis in landelijke stijl

Tips voor een huis in landelijke stijl

Iedereen richt zijn of haar huis in op een eigen manier. Met een stijl die bij jou past. De landelijke stijl is sterk in opmars vanwege het karakter en de mogelijkheden om een robuuste uitstraling neer te zetten. Met deze drie tips kun je jouw huis ook voorzien van een landelijke stijl.

Gebruik natuurlijke materialen

Wat de landelijke stijl écht landelijk maakt, is het gebruik van natuurlijke materialen. Hout en steen zijn elementen die veel gebruikt worden, op bijzonder zichtbare plekken. Dat maakt het mogelijk om echt te experimenteren met de mogelijkheden om zo een sterke uitstraling neer te zetten. Het hoeft natuurlijk niet echt natuurlijk materiaal te zijn. Heb je al een tegelzetter gezocht? Vraag deze expert dan eens of er ook tegels te krijgen zijn met natuurlijke patronen. Zelfs dat maakt een flink verschil in je huis! Wil je de buitenkant van het huis ook landelijk maken? Ga dan eens op zoek naar een rietdekkersbedrijf. Er is natuurlijk niets zo landelijk als een authentiek rieten dak.

Een grote woonkeuken met open haard

Een landelijke stijl betekent ook een meer landelijke manier van leven. De manier waarop je dit het best aan kunt pakken, is door te beginnen met een grote woonkeuken. Geen kleine ruimte met een eettafel, maar een open ruimte met een grote, ronde eettafel en fijne stoelen. Dit straalt echt een landelijk en gezellige sfeer uit. Het wordt helemaal ideaal wanneer je ook nog plek hebt voor een open haard en wat hout naast de kachel. Zo wordt het net wat leuker om in de keuken te blijven zitten met heel het gezin en na te tafelen. Of misschien zelfs een leuk spel op tafel te zetten bij het genot van de knapperende haard.

Robuuste meubels plaatsen

Ben je op zoek naar een landelijke stijl en heb je het budget wel, maar geen zin om rigoureuze veranderingen door te voeren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden rond het aanschaffen van robuuste meubels. Wanneer je een massieve tafel in de woonkamer of keuken zet met grove houten stoelen, dan verandert de uitstraling van een inrichting namelijk direct. En je merkt binnen de kortste keren dat het ook nog eens veel langer meegaat.

Op naar een landelijke stijl!

Een landelijke stijl is niet statisch, maar dynamisch. Wanneer je eenmaal begint met aanpassen, zie je al snel meer mogelijkheden om je huis nog meer in je eigen stijl in te richten. Als je niet weet waar je moet beginnen zijn er online genoeg inspiratiebronnen te vinden die je helpen om een landelijke stijl in jouw huis te realiseren. Met de landelijke stijl kun je letterlijk alle kanten op én het past bij elk budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *