Tips voor het verbouwen van je slaapkamer

Tips voor het verbouwen van je slaapkamer

Ga je je slaapkamer verbouwen? Dan is dit artikel echt iets voor jou. We bespreken namelijk diverse tips die je kunt gebruiken als je de slaapkamer gaat verbouwen en opnieuw gaat inrichten. Oké, laten we snel beginnen met de eerste tip.

Kies voor verduisterende gordijnen

Misschien vind je dit een open deur, maar je zou verbaasd zijn als je wist hoeveel slaapkamers geen verduisterende gordijnen hebben. Zelfs al vind je het geen noodzaak, is het toch aan te raden om verduisterende gordijnen aan te schaffen. Je slaapt namelijk beter als je slaapkamer donker is.

Plaats horren

De tweede tip die we je willen meegeven, is om voor de ramen horren te laten plaatsen. Je kunt hier allerlei kanten mee op. Van eenvoudige systemen die je in het raam kunt klikken, tot horen die uitschuifbaar zijn. Zeker nu de zomers in Nederland steeds warmer en langer worden, zullen we vaker en langer last hebben van muggen. En vrijwel iedereen in Nederland weet dat die irritante kleine insecten je slaap behoorlijk kunnen verpesten! Horren zijn dus een goede investering.

Kies het juiste bed

Wanneer je een nieuw bed gaat aanschaffen, is de verleiding groot dat zodra je op een bed ligt dat comfortabel is, je al snel tot aankoop overgaat. Toch raden wij je aan om je bij een beddenspeciaalzaak goed te laten adviseren over welk bed het beste bij jou past. Stel dat je vaak op staat met rug- en nekpijn. In dat geval heb je mogelijk een ander soort matras of kussen nodig dan dat je op dit moment hebt. Maar ook andere zaken waar je wellicht niet aan denkt zijn belangrijk. Wil je bijvoorbeeld op korte termijn je gezin uitbreiden? Dan is een hoge boxspring erg comfortabel als je tijdens je zwangerschap je bed in en uit moet stappen.

Kortom, kies niet zomaar het eerste de beste bed dat lekker ligt, maar vraag om advies aan een specialist in een beddenspeciaalzaak. Voel je ook vrij om diverse kussens en matrassen in de winkel uit te proberen. Op die manier kun je ervaren wat wel en niet bij je past. Ken je geen goede beddenwinkel bij jou in de buurt en woon je in de Randstad? Bekijk dan hier een voorbeeld van een speciaalzaak in bedden die vanuit de Randstad goed te bereiken is.

Installeer een airco-installatie

Zoals eerder in dit artikel aangegeven, worden de zomers steeds warmer en langer in Nederland. Daardoor zijn er steeds meer mensen die een airco in een slaapkamer installeren. Als je je slaapkamer dan toch aan het verbouwen bent, is dat ook het ideale moment om een airco aan te schaffen!

De kledingkast

Voor wat betreft de kledingkast is het van belang dat je in eerste instantie natuurlijk genoeg opbergruimte hebt voor je kleding. Een belangrijk aandachtspunt daarbij, is dat je de kastindeling afstemt op het type kleding dat je draagt. Stel dat je veel overhemden en pakken draagt, dan is het prettig als je kast veel ruimte biedt om kledinghangers te gebruiken.

Een ander aandachtspunt voor wat betreft de kledingkast, is ingebouwde verlichting. Hierdoor heb je goed licht op al je stapels kleding en heb je sneller het juiste kledingstuk gevonden. En helemaal handig is het dan als je vervolgens in de deuren van de kast spiegels hebt zitten. Dan kun je gelijk zien of de gekozen outfit je goed staat.

Tot zover onze tips voor als je je slaapkamer gaat verbouwen. Heb je zelf nog een andere tip die je met onze lezers zou willen delen? Deel hem dan met ons. Stuur ons even een mailtje en we plaatsen jouw tip bij dit artikel. Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *