Tips bij het zoeken naar een nieuwe vaatwasser

Tips bij het zoeken naar een nieuwe vaatwasser

Vertoont jouw vaatwasser de laatste tijd steeds vaker mankementen? Dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Daarom overweeg je mogelijk een nieuwe te kopen. Doe dit alleen als je zeker weet dat vaatwasser reparatie niet meer mogelijk is. Besluit dit niet op eigen houtje, maar laat een witgoed monteur dit bepalen. Ziet hij geen heil meer in het apparaat? Koop dan pas een nieuwe. Als je op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser, kun je hier mogelijk nog wel wat hulp bij gebruiken. De onderstaande tips komen in dat geval ongetwijfeld van pas.

Inbouw of vrijstaand?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe vaatwasser, moet je allereerst kijken om wat voor een soort apparaat het precies gaat. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen inbouwapparaten en vrijstaande vaatwassers. Is jouw vaatwasser nu ingebouwd in jouw keuken? Richt je in jouw zoektocht dan ook tot de inbouwvaatwassers. Je kunt dit nieuw apparaat dan zo op de plek van jouw oude vaatwasser plaatsen. 

Hoe zit het met de afmetingen?

Eén van de belangrijkste aandachtspunten in de zoektocht naar een nieuwe vaatwasser is de omvang van het apparaat. Dit is zeker belangrijk als je van plan bent het apparaat te verwerken in jouw keuken. De vaatwasser moet in dat geval namelijk niet te groot zijn. Als dit wel het geval is, kun je hem mogelijk niet op de plek installeren waar je hem in gedachten had. Een te kleine vaatwasser is ook niet handig. In dat geval is er namelijk (veel) ruimte rondom de vaatwasser. Richt je overigens niet alleen tot de buitenkant, maar kijk ook naar de binnenkant. Er moet immers wel voldoende ruimte zijn om jouw vaat kwijt te kunnen.

Welk energielabel heeft de vaatwasser?

Om jouw vieze vaat schoon te krijgen, gebruikt een vaatwasser stroom en water. De hoeveelheid stroom en water die gebruikt wordt, verschilt per apparaat. Wil je een duurzame vaatwasser kopen? Kijk dan goed naar het energielabel. Het beste energielabel dat een vaatwasser kan hebben is A+++, de slechtste is G. Hoe beter het energielabel, des te minder stroom en water het apparaat verbruikt. Kies je voor en vaatwasser met het beste energielabel? Dan draag je een steentje bij aan het klimaat. Daarbij komt dat een duurzame vaatwasser ook nog eens goed is voor jouw portemonnee.

Hoeveel geluid maakt het apparaat?

Tot slot raden wij je aan om in de zoektocht naar een nieuwe vaatwasser ook te kijken naar het geluidsniveau. De ene vaatwasser maakt namelijk (aanzienlijk) meer geluid dan de andere. Kijk vooral naar het geluidsniveau wanneer het apparaat in een open keuken komt. Kies in dat geval het liefst voor een vaatwasser met maximaal 47 decibel. Er zijn tegenwoordig ook vaatwassers die nog minder geluid produceren. Zo kun je ook een vaatwasser kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *