De rustieke charme van meubelen van steigerhout

De rustieke charme van meubelen van steigerhout

Hout zal als materiaal om meubels van te maken nooit uit de mode gaan. Het heeft een natuurlijke en landelijke uitstraling die in elk interieur tot zijn recht komt. Denk aan een prachtige houten tafel, of een boekenkast van massief hout. Het is een materiaalsoort die vanwege dit natuurlijke karakter altijd een plekje in ons huis zal krijgen.

Vandaag laten we je kennismaken met steigerhout, een unieke houtsoort met een schitterende uitstraling. De mogelijkheden die steigerhout biedt zijn eindeloos: het leent zich goed om tuinmeubelen mee te maken, maar je kunt er ook een eettafel, kasten, bureaus of kinderbedden van (laten) maken.

Heerlijk dromen

Je kind slaapt nergens zo fijn als in een houten kinderbed. Een kinderbed van steigerhout ziet er charmant uit en biedt daarnaast extra opberg- of speelruimte. Denk aan een bed waar een kast of lade is ingebouwd, of een hoogslaper met onderin ruimte voor een bureautje of een tweede bed. Zo’n bed is leuk en handig voor kinderen van elke leeftijd. Wist je dat huisjesbedden tegenwoordig helemaal in zijn? In zo’n bed droomt je kleine niet alleen heerlijk, maar beleeft hij de leukste avonturen. Het wakkert de fantasie aan en vormt een leuke speelplaats.

Hout dat heeft geleefd

Het bijzondere aan steigerhout is dat het er al een leven op heeft zitten. Het heeft jarenlang trouwe dienst gedaan als steigerplanken. Pas wanneer het daarvoor niet meer geschikt is, worden er meubelen van gemaakt. Steigerhouten meubelen hebben een rustieke en robuuste uitstraling waar veel mensen op vallen. De houtsoort is daarnaast een recycleproduct, wat het bijzonder duurzaam maakt. Het is sterk; dat moet wel wanneer je het op steigers wilt gebruiken. Hierdoor gaan ook meubelen die van steigerhout worden gemaakt lang mee.

Klussen met steigerhout

Heb je twee rechterhanden, of houd je ervan om zelf met hout aan de slag te gaan? Steigerhout leent zich ook goed om zelf mee te klussen. Bij een goede steigerhoutspecialist kun je losse steigerhouten planken kopen waar je de mooiste meubelen mee in elkaar zet. Heb je een steuntje in de rug nodig? Ook dan kan zo’n specialist je ondersteunen door advies te geven of te helpen met het in kaart brengen van de benodigde materialen. Op die manier kun je met steigerhout alle kanten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *