Succesvolle verkoop van jouw huis: denk aan de tuin!

Succesvolle verkoop van jouw huis: denk aan de tuin!

Heb je al tijden het plan om ergens anders te gaan wonen? Begint het nu toch echt te kriebelen om jouw woning te koop te zetten of moet je door privé omstandigheden de woning zo snel mogelijk verlaten? Dan snappen wij heel goed dat je de verkoop van het huis wilt bespoedigen. Gelukkig is het op dit moment een goede periode voor de huizenmarkt. Huizen worden sneller en duurder verkocht en de economie trekt steeds meer aan. Wanneer je huis echter al een tijdje te koop staat, begint het toch wel enorm spannend te worden. Jij zal toch niet degene zijn waarbij zijn huis jarenlang in de verkoop staat?

Als je over een goede makelaar en de juiste verkoopprijs beschikt, is het enkel nog belangrijk om je huis goed te presenteren. Meer kan je niet doen om de verkoop te bespoedigen. Het presenteren van jouw woning begint bij de uitstraling hiervan. Vaak wordt hierbij echter één belangrijk onderdeel vergeten: de tuin. Maar hoe pak je deze precies aan? En op welke manier kan dit de succesvolle verkoop van jouw woning bespoedigen? Dat lees je in dit artikel.

Nieuwe beplanting

Natuurlijk snappen we dat je niet al te veel geld aan de tuin wilt uitgeven. Je wil hier immers zo snel mogelijk weg en dan is het zonde als je al je spaargeld in het opknappen van de oude woning steekt. Toch kan het geen kwaad om enkele nieuwe tuinplanten aan te schaffen. Nieuwe beplanting geeft de tuin namelijk direct een geheel nieuwe en natuurlijke uitstraling. Bovendien kan je dit zo duur maken als je zelf wilt. Planten komen immers in alle soorten en maten. Zo ook in diverse prijscategorieën. Het kan daarom verstandig zijn om het personeel in een tuincentrum of kwekerij om advies te vragen. Zij kunnen precies vertellen welke planten sfeerverhogend zijn én, niet geheel onbelangrijk, binnen jouw budget passen.

Nieuwe beplanting

Ruim op

Natuurlijk hoef je niet direct geld in de tuin te pompen. Soms kan het al helpen om de tuin even flink onder handen te nemen en op te ruimen. Ga aan de slag met het weghalen van onkruid, verwijder dode planten en bloemen en maag de tegels eventueel schoon met een hogedrukspuit. Hierdoor ziet de tuin er direct een stuk frisser uit en het kost niks.

Na het opruimen kan je natuurlijk ook direct zien of er nog iets extra’s aan de tuin moet worden toegevoegd. Dit hoeft niet veel geld te kosten. Ook een simpel decoratiestuk kan al een groots effect hebben.

Waarom de tuin aanpakken?

Maar waarom is het zo belangrijk om de tuin aan te pakken als je de verkoop van je huis wilt bespoedigen? Dit is toch niet het belangrijkste onderdeel van het huis? Misschien niet, maar toch speelt de tuin wel een grote rol in de uitstraling van de woning. Bovendien is het voor veel mensen een grote droom om over een huis met eigen tuin te beschikken. Zij willen dan ook graag zien wat hier van gemaakt kan worden. Als de tuin overwoekerd is en er minder mooi bij staat, is het moeilijker voor deze mensen om het grotere geheel te zien. De tuin aanpakken draagt dan ook zeker bij aan een snelle verkoop van het huis!

Bovendien hoeft het aanpakken van de tuin helemaal niet zo veel geld te kosten. Dankzij een kortingscode bol.com kan je voordelig nieuwe tuinaccessoires en planten aanschaffen. Dat zal niet alleen een groots effect hebben op de uitstraling van de tuin, maar bespaart je ook nog eens een heleboel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *