4 tips voor het samenstellen van jouw gereedschapskist

4 tips voor het samenstellen van jouw gereedschapskist

De gereedschapskist, onmisbaar voor iedere doe-het-zelver en professional. Even snel een klusje in huis doen en je hebt al gauw een paar ‘powertools’ nodig. Maar hoe zorg je er voor dat je nooit mis grijpt? Dat je altijd alles bij de hand hebt om iedere klus te klaren? Kortom: hoe stel je de beste gereedschapskist samen?

Hoe je jouw gereedschapskist samenstelt is natuurlijk afhankelijk van de klussen die je doorgaans uitvoert. Toch zijn er wel een aantal dingen die eigenlijk onmisbaar zijn voor iedere klusser. Daarom geven wij een aantal tips bij het samenstellen van jouw gereedschapskist. Zo beschik je over een goede basis om de meeste klussen alvast mee uit te voeren.

1. Maak altijd eerst een lijstje

Voordat je gaat kijken naar nieuwe materialen en gereedschap is het eerst belangrijk om te weten wat je in huis hebt liggen. Het zou toch zonde zijn als je een setje nieuwe dopsleutels van Conrad (BE) aanschaft en dan blijkt dat je hier al enorm veel van hebt liggen. Maak daarom altijd een lijstje om miskopen te voorkomen!dopsleutels

Extra tip: bekijk tevens welk gereedschap je in huis hebt liggen en bedenk goed waar je nog in wilt investeren. Grijp je altijd mis als je gaat klussen? Schrijf dan deze powertool op het lijstje, zodat je dit in het vervolg kan voorkomen.

2. Denk ook aan de kleine dingen

Bij het samenstellen van een gereedschapskist denken we al snel aan de dingen die niet over het hoofd gezien kunnen worden. Powertools, hamer, enzovoorts. Maar vergeet je de kleine dingen niet? Spijkertjes, schroefjes, kroonsteentjes, pluggen en schilderstape zijn minstens zo belangrijk en het zou zonde zijn als je die net misgrijpt. Test daarom de inhoud van jouw gereedschapskist eerst thuis uit. Zo zie je direct welke trouwe ‘vrienden’ je mist tijdens een doorsnee klus.

Heb je even geen inspiratie meer tijdens het maken van een lijstje? Leg het briefje dan neer, vervolg je werkzaamheden en kom er later op terug. Houd tevens tijdens het klussen continu in de gaten welke materialen je daadwerkelijk gebruikt. Zo creëer je een duidelijk overzicht in je hoofd.

3. Rekening houden met het budget

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: kwaliteit gaat boven kwantiteit. Investeren in kwalitatief gereedschap en materiaal loont. Toch snappen we ook dat iedereen over een budget beschikt en je niet altijd voor de duurste spullen kunt kiezen. Daarom is het belangrijk om afwegingen te maken. In welk gereedschap wil je zeker investeren? Dit is meestal gereedschap die je vaak gebruikt of waar je de belangrijkste klussen mee uitvoert. Het overige budget kan je vervolgens verdelen onder de andere benodigdheden.

4. Goede indeling

Een goede gereedschapskist kopen is zo gedaan. Wanneer je ook nog eens de juiste materialen en gereedschap hebt gekocht, is het enkel nog belangrijk dat de indeling on-point is. Het is natuurlijk fijn als de gereedschapskist goed ingedeeld is. Hierdoor hoef je niet eerst minutenlang naar de juiste spullen te zoeken, maar kan je iedere klus vliegensvlug afronden. Meestal bouw je van laag tot laag. De bovenste laag vul je met spullen die je heel vaak gebruikt en in de onderste laag leg je het grootste of minst gebruikte gereedschap. Zo werk je veel efficiënter en geniet je van een overzichtelijke indeling.

goed gereedschapkist kopen

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *