Slim prefab huis bouwen

Slim prefab huis bouwen

Anno 2020 is ‘slim’ de standaard: slim werken, slimme meter, smart tv en ga zo maar door. Ook in de bouw wordt steeds slimmer gewerkt. Door traditionele bouw te combineren met prefab onderdelen is een droomhuis sneller gerealiseerd én dat resulteert veelal in lagere kosten. In dit artikel vind je meer informatie over een prefab huis laten bouwen en waarom dit een slimme keuze is.

Voordelen prefab huis

De keuze voor een prefab huis brengt diverse voordelen met zich mee:

  • kortere bouwtijd en daardoor lagere kosten, zoals personeelskosten
  • minder weersgevoelig doordat elementen in de fabriek worden klaargemaakt
  • constante bouwkwaliteit door geconditioneerde bouwomgeving
  • meer zekerheid doordat vrijwel alles van te voren is afgestemd en al eerder is uitgevoerd
  • ondanks standaardisatie toch grote keuzevrijheid in bouwonderdelen

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan een prefab huis bouwen:

  • minder ruimte voor maatwerk op de werkplaats, grote onderdelen worden kant en klaar opgeleverd
  • van te voren moet alles uitgedacht worden, wanneer dit niet goed gebeurt, kost dit tijd en geld

De genoemde nadelen van prefab bouw zijn eigenlijk alleen van toepassing wanneer er zaken van tevoren niet goed worden uitgedacht. Door te kiezen voor een gerenommeerd bouwbedrijf kunnen deze gevolgen worden voorkomen. Het slimme bouwen komt hier extra tot uitdrukking.Voordelen prefab huis

Prefab bouwstijlen

Prefab bouw komt veel voor als beton- en houtskeletbouw. Steeds vaker wordt hierbij gekozen voor houtbouw. Met hout kan namelijk snel worden gebouwd en is ook lichter waardoor de transportkosten afnemen. Overigens is hierbij alleen het skelet van het huis van hout en worden er traditionele stenen, dakpannen, etc. gebruikt voor de verdere opbouw van het huis. Het is aan de buitenkant dan ook niet te zien en houtskeletbouw wordt zowel voor rijtjeswoningen als grote villa’s gebruikt.

Prefab woning onderdelen

Enkele belangrijke onderdelen van een prefab huis zijn: wanden, dak, vloer en dakkapel. Hierbij kunnen complete prefab wanden worden geleverd inclusief kozijnen, ramen en deuren. Een prefab dak komt veelal in panelen, maar kan ook compleet afgewerkt met dakbedekking en vensters worden geplaatst. Daarnaast is het zelfs mogelijk om complete prefab huis onderdelen te kopen, zoals een prefab kelder of garage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *