4 redenen om gereedschap te huren

4 redenen om gereedschap te huren

Nederlanders zijn door de huidige coronacrisis massaal gaan klussen in huis. Dat levert soms de meest prachtige resultaten op. Klussen die veel te lang zijn blijven liggen worden eindelijk aangepakt. En men pakt massaal nieuwe klussen op om hun woning en tuin te verbeteren. Toch levert dit soms ook wel gevaarlijke situaties op. Mensen met weinig kluservaring maken bijvoorbeeld vaak gebruik van slecht gereedschap, omdat ze simpelweg geen kwalitatief gereedschap in huis hebben. Hoog tijd om hier verandering in te brengen! Maar kies je dan voor kopen of huren bij RentSetGo? In dit artikel geven we 4 redenen om gereedschap te huren.

1.    Altijd het juiste gereedschap bij de hand

Als je geen frequent klusser bent, is de kans groot dat je slechts weinig gereedschap in huis hebt. Waarschijnlijk enkel het broodnodige wat door doe-het-zelvers gebruikt wordt. Wanneer je echter een grotere of complexere klus wilt aanpakken is het goed mogelijk dat je plotseling ander gereedschap nodig hebt. Bovendien vragen sommige klussen om speciaal gereedschap. Gereedschap die je anders eigenlijk nooit gebruikt.

In dat geval moet je jezelf afvragen of het rendabel is om voor slechts één klus een nieuw stuk gereedschap aan te schaffen. Ook is het niet verstandig om dan maar met goedkoop of verkeerd gereedschap aan de slag te gaan. Je wil immers van een optimaal resultaat kunnen genieten. In dat geval is huren de beste oplossing. Zo heb je altijd het juiste gereedschap bij de hand en weet je zeker dat de kwaliteit van de klus gewaarborgd is.

2.    Altijd de modernste tools

De techniek op het gebied van gereedschap staat nooit stil. Ieder jaar weer komen er nieuwe en moderne tools uit. Natuurlijk is het geen doen om ieder jaar je gereedschap te vernieuwen. Hoe aantrekkelijk dit ook mag zijn. Als je gereedschap huurt, weet je echter wel zeker dat je altijd over het modernste gereedschap beschikt. Ideaal als je een grote of complexe klus zo efficiënt mogelijk wilt aanpakken.

Altijd de modernste tools

3.    Besparen op de aanschafkosten

Dit is voor veel mensen natuurlijk de belangrijkste reden om gereedschap te huren. Als je speciaal gereedschap voor het aanleggen van een terras nodig hebt, zal je dit gereedschap immers na afloop van de klus weinig gebruiken. Het is dan natuurlijk zonde als je voor deze specifieke klus geheel nieuw gereedschap gekocht hebt. Gereedschap wat later in de schuur terecht komt. Door te huren bespaar je aanzienlijk op de aanschafkosten.

Natuurlijk kun je wel een afweging bij ieder stuk gereedschap maken. Verwacht je dat je deze in de toekomst vaker gaat gebruiken? Dan is kopen op de lange termijn voordeliger. Heb je het gereedschap enkel voor deze specifieke klus nodig? Dan is huren de beste oplossing.

4.    Kapot materiaal wordt direct vervangen

Heb jij dat ook wel eens meegemaakt? Dat je net met een klus wilde beginnen en het gereedschap het niet doet? Dan baal je natuurlijk als een stekker. Hier loop je immers ontzettend veel vertraging door. Hoewel leveranciers van gehuurd gereedschap vaak veel zorg voor hun spullen dragen, kan het natuurlijk voorkomen dat er een storing optreedt. In dat geval kan je echter in de meeste gevallen op een zeer snelle service rekenen. Het gereedschap wordt binnen no-time gerepareerd of vervangen, zodat jij zo min mogelijk tijdsverlies merkt. Goed geregeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *