De mogelijkheden van een dakopbouw

De mogelijkheden van een dakopbouw

Wanneer men de woning uit wil breiden, wordt vaak als eerste gedacht aan een aanbouw of uitbouw. Dat is ook logisch, want dat ligt voor de hand. Maar er zijn nog meer mogelijkheden, zoals een dakopbouw. De Aanbouw Expert is hierin gespecialiseerd en vertelt u in dit artikel meer over de mogelijkheden van een dakopbouw.

Een dakopbouw op een plat dak: een nieuwe verdieping

Heeft u een plat dak, dan is een dakopbouw een hele goede optie. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een dakopbouw van de helft van de oppervlakte van uw woning te plaatsen, waardoor er bijvoorbeeld een extra slaapkamer met badkamer kan worden. Of misschien kan er een zolder geplaatst worden, waardoor kamers op de eerste verdieping omgetoverd kunnen worden tot een slaapkamer. Een dakopbouw zorgt al snel voor meer dan 30% meer ruimte in huis! Wanneer u voor nog meer ruimte gaat, is het natuurlijk ook mogelijk om een volledige extra verdieping op uw dak te laten plaatsen!Een dakopbouw op een plat dak

Dakopbouw op een schuin dak

Echter hebben niet veel woningen een plat dak; de meeste hebben een schuin dak. Ook dan is een dakopbouw mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van een dakkapel. Dit zorgt misschien niet voor een extra kamer, maar kan wel degelijk voor extra ruimte zorgen! Met een dakkapel kan een klein kamertje met een schuine zijde, wat nu bijvoorbeeld als rommelkamer gebruikt wordt, omgetoverd worden tot een babykamer. Ook een dakkapel kan dus veel nieuwe ruimte bieden.

Dakopbouw op een schuin dak

Een dakopbouw op de garage

Maar bent u toch echt op zoek naar een extra kamer of verdieping en heeft u een schuin dak, dan kunt u altijd nog uitwijken naar de garage. Een extra verdieping op de garage kan heel veel voordelen hebben. Heeft u een inpandige garage, dan kunt u zelfs een slaapkamer boven de garage maken. Anders kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een speelkamer, mancave of rommelkamer. Wanneer er rommel uit huis is, kunt u daar weer ruimte vrijmaken voor bijvoorbeeld een extra kamer. Zo’n dakopbouw biedt heel wat extra mogelijkheden!

Een houten of prefab dakopbouw?

Wanneer u kiest voor een dakopbouw, kunt u ook weer kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Gaat u bijvoorbeeld voor een houten dakopbouw of een prefab? Een houten dakopbouw wordt ter plaatse opgebouwd en kan volledig op maat gemaakt worden. Dat is erg handig wanneer uw dak een afwijkende maat heeft. Wanneer u gaat voor een standaard maat, kunt u wellicht beter kiezen voor een prefab dakopbouw. Deze worden in de fabriek gemaakt en zo op uw dak geplaatst. Binnen twee dagen is alles klaar en kunt u het gebruiken! Vaak is dit ook nog eens een stuk goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *