MDF 22mm

MDF 22mm

Wanneer je een handige ‘doe-het-zelver’ zal het misschien wel eens voorkomen dat je op zoek gaat naar MDF. Bijvoorbeeld naar mdf 22mm. Dit omdat je misschien zelf wel een meubelstuk voor in je woonkamer gaat maken, of omdat je aan de slag gaat met het maken van een inbouwkast voor in de bijkeuken. MDF is plaatmateriaal wat opgebouwd is uit verschillende kleine houtvezels. Daarnaast zijn deze vezels met een sterke kunsthars, onder hoge druk, en onder een hoge temperatuur samengeperst. MDF is dan ook plaatmateriaal wat je voor verschillende toepassingen kunt gebruiken.

MDF gebruiken

MDF is een veel gebruikt plaatmateriaal soort. Dit omdat MDF makkelijk te bewerken is. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan zagen of frezen. Wanneer je bijvoorbeeld aan de slag gaat met het maken van een inbouwkast voor in je bijkeuken, wil je misschien wel dat de kastdeuren over een fraaie uitstraling beschikken. Je kunt dit dan bijvoorbeeld doen door in het plaatmateriaal fijne sleuven te frezen. MDF plaatmateriaal is in verschillende dikten verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld mdf 22mm verkrijgen in de bouwmarkt. Tevens kan het plaatmateriaal voor diverse doeleinden gebruikt worden. Zo bestaat er bijvoorbeeld gegrond MDF. Dit is plaatmateriaal wat al voorzien is van een grondlaag. Zeker wanneer je het plaatmateriaal na het bewerken wil gaan schilderen, is het kiezen voor gegrond MDF een goede toepassing. Dit omdat onbehandeld MDF vaak zuigend materiaal is, waardoor je het eerst van een goede laag grondverf zal moeten voorzien, voordat je aan de slag kunt met het aflakken van het plaatmateriaal. Ook is er mdf 22mm verkrijgbaar wat speciaal geschikt is voor buiten. Dit wordt ook wel exterieur MDF genoemd. Dit plaatmateriaal is watervast, wat dit plaatmateriaal geschikt maakt voor bijvoorbeeld het maken van een zandbak voor de kinderen. Daarnaast is er ook vochtwerend MDF op de markt verkrijgbaar.

MDF gebruiken

Vochtwerend MDF

Op het moment dat je als ‘doe-het-zelver` aan de slag gaat met het ontwerpen en maken van keukenkastjes, is het aan te raden om hiervoor plaatmateriaal te gebruiken wat vochtwerend is. Je kunt hier bijvoorbeeld vochtwerend mdf 22mm voor gebruiken. De keuken is vaak een natte ruimte. Dit omdat je hier aan de slag gaat met het bereiden en schoonmaken van etenswaren en je tevens zo nu en dan ook vaak je handen wast in de keuken. Daarnaast hebben veel mensen een vaatwasser in hun keuken, en sommigen hebben zelfs hun wasmachine in de keuken staat. Wanneer je bij het maken van je keukenkasten geen vochtwerend plaatmateriaal hebt gebruikt, heb je kans dat na verloop van tijd het hout krom gaat trekken. Ondanks dat je misschien nog zo voorzichtig bent. Ongemerkt komen keukenkastjes zo nu en dan toch in aanraking met water.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *