Maak een statement met moderne rolgordijnen

Maak een statement met moderne rolgordijnen

Moderne rolgordijnen kennen talloze pluspunten en zijn perfect te combineren met elke interieurstijl. We vergeten vaak hoeveel impact de juiste raambekleding kan hebben op de sfeer in onze woning. Bekijk maar eens een kale woning. Je zal merken dat je al snel iets mist, zelfs als je de meubels en accessoires er wel bij kunt denken. Raambekleding geeft je niet alleen dat stukje privacy waar je zo naar verlangt, maar geven je woning binnenshuis ook nog eens enorm veel sfeer. Heerlijk genieten van dat ‘cocooning’ gevoel in eigen huis. In dit artikelen delen we de belangrijkste pluspunten van moderne rolgordijnen. Weet jij al voor welke raambekleding jij gaat?

Enorm veel privacy

Met rolgordijnen beschik je over veel meer privacy. Bovendien kan jij zelf kiezen hoe je deze privacy ziet. Wil je het gehele rolgordijn naar beneden of enkel een stukje? Hiermee ben je enorm flexibel en dat is zeker in de woonkamer of keuken erg prettig. Bovendien zijn rolgordijnen erg geschikt om de privacy te garanderen in een woonkamer zonder het lichtval geheel te verwijderen. Er valt niet alleen licht langs de cassette, maar ook als je voor een lichte stof kiest behoud je het lichtval. Uiteraard kies je in de slaapkamer wel voor een zonverduisterend rolgordijn.

Talloze mogelijkheden

De meeste rolgordijnen zijn neutraal en zullen niet direct de aandacht trekken. Deze neutrale en moderne uitstraling past perfect bij de minimalistische interieurstijlen die op dit moment enorm populair zijn, denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische woontrend. Naast de neutrale keuze heb je nog talloze andere mogelijkheden en dat is juist zo leuk van het rolgordijn. Je kunt er alle kanten mee op. Kies je juist voor een bijzonder dessin en opvallende kleur om een statement te maken? Of ga je meer voor de serene uitstraling? Alles is mogelijk! Pas de rolgordijnen aan op de rest van je interieur. Zo creëer je een gevoel van eenheid en rust.

Rolgordijnen natte ruimte

Ook geschikt voor vochtige ruimtes

Raambekleding uitzoeken voor de keuken of badkamer is vaak erg lastig. Door het condens en de hoge vochtigheidsgraad gaan veel vormen van raambekleding niet lang mee en dat is uiteraard zonde. Als je de uitstraling van de moderne rolgordijnen door wilt voeren in je gehele woning hebben wij goed nieuws voor je: rolgordijnen zijn ook prima geschikt in vochtige ruimtes. Geef dit wel aan als je ze aanschaft. Deze rolgordijnen moeten behandeld worden met een speciale coating zodat ze vochtbestendig zijn. Kies vervolgens voor een zonverduisterende variant en het swingen onder de douche kan beginnen!

Onderhoudsvrij

Rolgordijnen zijn vrijwel onderhoudsvrij en bovendien zeer gemakkelijk schoon te maken. Ze vangen weinig stof en ook vuil heeft weinig kans. Dit is niet alleen goed nieuws voor mensen met zware allergieën, maar ook voor de mensen die liever niet te vaak met een schoonmaakdoek in hun handen staan. Is er echt sprake van vuil op het gordijn? Gebruik dan een licht vochtige doek en wrijf deze langzaam over de plek. Let op: ga nooit schrobben met agressieve reinigingsmiddelen, zo beschadig je het doek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *