Badkamer en keuken verbouwen, wat kost het?

Badkamer en keuken verbouwen, wat kost het?

Heb je pas een nieuw huis gekocht of wil je je huidige woning flink opknappen? De meeste mensen beginnen een verbouwing met het aanpakken van de belangrijkste ruimtes in huis. Dit zijn vaak de badkamer en keuken. Juist omdat dit enorm belangrijke ruimtes zijn wil je dit op de juiste manier aanpakken. We weten echter allemaal dat het verbouwen van de badkamer en keuken aardig in de papieren kan lopen. In dit artikel vertellen we je welke kosten je ongeveer kunt verwachten en hoe je dit tot het minimum kunt beperken.

Wat kost een badkamer?

Eindelijk even een rustmomentje voor jezelf. Dat is waar een goede badkamer voor dient. Maar voordat je die perfecte relaxplek creëert is het eerst belangrijk hoeveel dit je gaat kosten. We willen allemaal wel een luxueuze badkamer met alles erop en eraan, maar dat moet wel te realiseren zijn. Allereerst is het belangrijk waar je op kunt besparen bij het aanschaffen van een badkamer. Zo kan je een heleboel aparte badkamermeubels zelf aanschaffen. Je hoeft niet alles bij 1 winkel te kopen. Haal de wastafel en het sanitair bijvoorbeeld bij een outletwinkel en de rest bij een bekende bouwmarkt. Als je prijzen vergelijkt kan je al een heleboel besparen op het badkamerinterieur alleen. Je kunt uiteraard ook kijken of het mogelijk is om tweedehands badkamermeubels op de kop te tikken. Let hierbij wel op beschadigingen. Ook met de plaatsing van de badkamer kan je veel besparen. Het is natuurlijk het goedkoopste als je zoveel mogelijk zelf kunt doen. Uiteraard is niet iedereen even handig en kan je, als je er echt helemaal geen verstand van hebt, het soms beter overlaten aan een professional. Ook hierbij geldt dat je meerdere offertes met elkaar moet vergelijken om zo de beste deal te sluiten. Tip: lees verschillende recensies zodat je weet wat je kunt verwachten van het uiteindelijke resultaat. Gemiddeld kost een badkamer inclusief arbeidskosten en materiaalgebruik zo’n 6.500 euro.

badkamerkraan

Wat kost een keuken?

De keuken maakt voor steeds meer gezinnen een groot deel uit van hun leefomgeving. Zo zien we steeds meer leefkeukens waarin de keuken centraal staat in de woning. Ook eethoeken worden omgetoverd als tweede woonkamer. Het is dan ook niet gek dat dit vaak de eerste ruimte is die wordt aangepakt als mensen verhuizen of hun oude woning een make-over willen geven. Als je je huidige keuken wilt vervangen en hier niet te veel geld aan wilt besteden kan je ervoor kiezen om er slechts nieuw leven in te blazen door het vervangen van kleine elementen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de keukenkraan of het installeren van luxe kookapparatuur. Als je echt een gehele nieuwe keuken wilt plaatsen ben je gemiddeld tussen de 12.500 en 17.500 euro kwijt. Dit is dan ook een uitgave waar je goed over na moet denken. Ook hierbij geldt dat het soms mogelijk is om goedkoop apparatuur of kleine onderdelen tweedehands of bij een outletwinkel te kopen. Een keuken zelf plaatsen is iets wat om veel expertise vraagt en raden wij enkel aan als je dit al vaker gedaan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *