Kunstgras maakt je tuin af!

Kunstgras maakt je tuin af!

Heb je een nieuw huis gekocht met een tuin en ben je aan het nadenken wat je er allemaal kan doen? Of ben je toe aan een (kleine) tuin renovatie voor bij je huidige woning? Dan is het (deels) aanleggen van kunstgras een goed idee.

Kunstgras voor in de tuin

Kunstgras in je tuin aanleggen, kan de hele look van je tuin veranderen. Waar stenen of grind misschien een wat klinische uitstraling geven, kan kunstgras de tuin gezelliger maken en vriendelijker laten ogen. Ook is wat kleur een fijne manier om je tuin lekker fris te laten ogen. Daarbij is kunstgras ook prettig voor als er kinderen of huisdieren in huis zijn, omdat dit een stuk zachter ligt en speelt dan een harde ondergrond. Daarbij kan er ook gezellig op het kunstgras worden gepicknickt.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te werken met verschillende ondergronden. Dus dat je bijvoorbeeld aan de ene kant van de tuin stenen hebt, waar bijvoorbeeld het tuinmeubilair staat, en dat je aan de andere kant een lekker stuk gras hebt. Op die manier kan je aan al je behoeften voldoen.

Kunstgras niet van echt gras te onderscheiden

Het gebruik van kunstgras is de afgelopen jaren erg populair geworden. En dat is niet zo gek, want kunstgras kopen biedt een aantal hele grote voordelen, ook tegenover natuurlijk of traditioneel of natuurlijk gras.

Wat bijvoorbeeld fijn is aan kunstgras, is dat het gazon altijd mooi en groen is, ongeacht de weersomstandigheden. Het weer kan bij natuurlijk gras zorgen voor verkleuringen. Dat probleem heb je met kunstgras niet. Dat blijft altijd mooi groen, of het nou regent, of dat de zon volop schijnt.

Onderhoudsarm

Kunstgras vereist ook weinig tot geen onderhoud. Zo hoef je kunstgras bijvoorbeeld niet te maaien en hoef je het gelukkig ook niet te bemesten. Het hoeft alleen maar gelegd te worden. Mocht je er zin in hebben, dan kan je het alleen even aanvegen en gevallen blaadjes en takjes eruit verwijderen Ideaal!

Ze kwamen net al aan bod, huisdieren. Ook zij zijn fan van kunstgras. Het is voor hen lekker om in te spelen, te ravotten en om op te liggen. Daarbij is het fijn dat er geen, althans, minder ongedierte in kunstgras zit dan in natuurlijk of traditioneel gras. Dat is fijn voor jou, maar ook voor je huisdieren.

Doordat er geen pollen in kunstgras zitten, heb je ook minder last van allergieën en hooikoorts.

Kwaliteit gras

Wat ook niet veel mensen weten, is dat de kwaliteit van kunstgras in de afgelopen jaren enorm is verbeterd. Dat betekent dat kunstgras al heel lang niet meer aanvoelt als harde en scherpe sprietjes. Kunstgras is net zo zacht als het er mooi uit ziet. Dat maakt het ook voor kleine kinderen en huisdieren een prettige optie. Daarbij gaat kunstgras ook jaren mee, wat het duurzaam maakt. Je kan kunstgras overigens 100% recyclen. Dat maakt het ook een duurzame keuze.

Kortom, kunstgras maakt je tuin helemaal af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *