Keuken of badkamer kopen: laat je niet verleiden door verkooptrucs!

Keuken of badkamer kopen: laat je niet verleiden door verkooptrucs!

Ga je binnenkort verhuizen en is jullie nieuwe woning echt een opknaphuis? Dan is de kans groot dat je ook een nieuwe keuken en badkamer gaat kopen. Het kopen van een nieuwe badkamer of keuken kan ontzettend spannend zijn. De meeste mensen doen niet slechts maar een aantal keer in hun leven en genieten van het aanzicht van al die prachtige meubelstukken, sanitair en nieuwe elektronische snufjes. Misschien heb je online al eens gekeken naar keuken installatie ervaringen of ben je al op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van keuken en badkamer, maar daar zal de verkoper je vast ook meer over kunnen vertellen. De verkoper, je beste vriend of toch niet? Er zijn genoeg mensen die het ontzettend fijn vinden om advies te krijgen van een professional, maar wel bang zijn voor de zogenaamde ‘verkooptrucs’. In dit artikel geven we je tips om je niet te laten verleiden door bijzondere trucs, maar enkel op je eigen gevoel af te gaan. Natuurlijk neem je hierbij het advies van de professional wel altijd mee!

keuken installatie

Zet je wensen alvast op papier

Allereerst is het belangrijk dat je met een duidelijk plan naar de winkel komt. Ga niet zomaar met lege handen naar een winkel, dan is de kans groot dat de verkoper je verrast met de mooiste keukens en badkamers en de prijs uiteindelijk enorm tegenvalt. Schrijf de afmetingen van de ruimte duidelijk op en bekijk waar de keuken of badkamer aan moet voldoen. Wil je specifieke apparaten of sanitair? Zijn er dingen die echt niet mogen ontbreken of juist wel? Maak eventueel een moodboard om jouw ideeën duidelijk door te geven aan de verkoper.

Kies voor verschillende merken

Als je kiest voor apparaten in de badkamer of keuken, zal de verkoper je waarschijnlijk direct allerlei apparaten van hetzelfde merk aansmeren. Dit hoeft niet direct de duurste keuze te zijn, maar is vaak net niet wat je helemaal zoekt. Wij raden aan om eerst de badkamer installatie beoordelingen te lezen en hierbij te kijken welke merken toegepast werden. Doe ook zelf research naar de voor- en nadelen van verschillende merken. Wil je duurzame apparatuur of ga je liever voor een goedkopere variant? Met deze kennis op zak is de aanschaf van een nieuwe keuken of badkamer direct een stuk gemakkelijker.

installatie badkamer

Vertel hoeveel tijd je hebt bij binnenkomst

Verkopers nemen vaak alle tijd om hun klanten wegwijs te maken in het wereldje van keukens en badkamers. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar niet iedereen heeft zin in een ellenlang bezoek. Je mag dit dan ook best aangeven. Vertel dat je maar een bepaalde hoeveelheid tijd hebt en of het mogelijk is om het kort maar krachtig te houden.

Stel een realistisch budget op

Voordat je een winkel binnenloopt, is het belangrijk dat je alvast een budget in je hoofd hebt. Houd deze wel voor je, een verkoper hoeft hier niks van te weten. Vraagt de verkoper naar je budget? Schat deze dan altijd zo laag mogelijk in. Zo is er altijd ruimte om wat van de prijs af te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *