Het juiste gereedschap voor de thuisklusser

Het juiste gereedschap voor de thuisklusser

Gereedschap, het is iets dat eigenlijk in geen enkel huishouden mag of kan ontbreken. Want wie heeft er nou niet af en toe een klusje dat gedaan moet worden? Denk bijvoorbeeld maar aan de tuin die gedaan moet worden, een schroefje dat moet worden aangedraaid of een metaaldraadje dat moet worden doorgeknipt. Er is echter zoveel gereedschap te koop tegenwoordig dat veel mensen niet weten wat ze in huis moeten halen, in dit artikel vind het juiste gereedschap voor elke thuisklusser. 

Tuingereedschap

Al heb je maar een paar balkonbakken hangen, dan is een tuinschepje of hark al geen overbodige luxe. Heb je daar ook nog een haag of struiken bij is het wellicht ook handig om te investeren in een knipschaar of een heggenschaar. Het schoonhouden van je balkon of terras kan je doen met een hogedrukspuit of tuinslang, diezelfde tuinslang kan op zijn beurt ook weer gebruikt worden voor de bewatering van je planten of groenten. 

Meetgereedschap

Meten is ook echt weten, er gaat geen klus voorbij die iets van meet werk vereist. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je een rolmaat of een meetlat in huis hebt. Voor het grote werk is een laser misschien wel handig. Ook kan je veel hebben aan een haakse hoek, waterpas en een bouwpotlood. 

Elektrisch gereedschap

Een schilderijtje ophangen, schroeven in een bouwpakket kast draaien of een gaatje maken in de muur? Een (klop)boormachine ontlast je armen van het zwaardere schroef- of boorwerk, het is dus zeker handig om deze in huis te hebben. Het zagen van hout kan, naast met een gewone handzaag, ook gedaan worden met een decoupeer- of afkortzaag. Ook dit is dus handig om in huis te hebben. Geen idee waar je je elektrische gereedschap moet kopen? Zoek dan eens op reviews en ervaringen sites, daar kan je vaak een hoop eerlijke aanbevelingen, klachten en tips lezen. 

Handgereedschap

Sommige mensen doen alles wel nog het liefst met de hand. Een gevulde gereedschapskist kan dan ook niet ontbreken in het assortiment van de thuisklusser. Wat daar in moet? Een handzaag, een schroevendraaier, een stoffer, een nijptang, een bijl, een kruiskop schroevendraaier, een beitel, een hamer, inbussleutels en kwasten. En verder alles wat er nog meer in de gereedschapskist past en wat handig is voor de klusjes die jij vaak moet doen in huis. 

Overig gereedschap

Natuurlijk is er ook nog gereedschap dat niet in een categorie onder te verdelen valt. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een verlengsnoer, een trap, losse schroeven, spijkers en bitjes voor in de boormachine, schuurpapier, een kabelhaspel, pluggen, stofkapjes en veiligheidsbril, afplaktape en ga zo maar door. 

Met deze gereedschappen kom je al een heel eind als het gaat om thuis klusjes. Het kan natuurlijk voorkomen dat je voor een grote klus nog veel meer nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een volledige zaagtafel of een lasapparaat. Dit ligt echter helemaal aan wat je moet doen, deze lijst met juiste gereedschappen kan je in ieder geval al een heel eind op weg helpen als je niet weet wat je precies in huis moet halen voor gereedschap. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *