Wat je wilt weten over verbouwingen en leningen

Wat je wilt weten over verbouwingen en leningen

Ben je eindelijk aan die grote verbouwing toe? Heb je te lang tegen die lelijke keukenkastjes aan zitten kijken? Wil je van je badkamer een echte oase maken? Of gaat de tuin op de schop omdat je een overkapping, schuur of garage wilt bouwen? Zodra je de ideeën in je hoofd hebt uitgewerkt kun je beginnen om een haalbaar plan voor jouw verbouwing op papier te zetten. Als het om een grote verbouwing gaat zul je die waarschijnlijk moeten financieren met een lening. Luminablog.nl biedt je de mogelijkheden om te lezen wat andere consumenten over bouwbedrijven en leningverstrekkers te zeggen hebben. Maar laten we eerst eens kijken naar de haalbaarheid van jouw plan.

Heb ik een vergunning nodig om te verbouwen?

Je kunt jezelf natuurlijk vol overgave in het diepe storten, een plan uitwerken en bij een geldverstrekker zoals A-krediet leningen afsluiten.Maar dat is erg onverstandig. Nog voor dat je een lening aanvraagt is het belangrijk om te weten of je een vergunning voor jouw verbouwing nodig hebt of niet. Je kunt niet zomaar een extra constructie voor een nieuwe keuken of garage aan je bestaande huis toevoegen. Neem dus contact op met je gemeente om te informeren wat de mogelijkheden zijn. Je moet er toch niet aan denken dat je halverwege de bouw een boete krijgt of verplicht wordt de constructie weer af te breken. Praat niet alleen met de gemeente, laat ook je buren weten wat je van plan bent. Zo voorkom je onnodige problemen en klachten. Het gezegd luidt per slot van rekening niet voor niets beter een goede buur dan een verre vriend.

Welk soort lening is het meest geschikt?

Zodra je plan is uitgewerkt en de eventuele vergunningen aangevraagd zijn dan kun je op zoek naar de juiste lening voor jouw verbouwing. Als het bedrag niet te hoog is dan kun je misschien geld van vrienden of familie lenen, maar pas daar wel mee op. Het kan namelijk meer problemen veroorzaken dan je wilt. Verstandig is het om een lening af te sluiten bij een bank of geldverstrekker. Je hebt dan over het algemeen keuze uit twee opties. Een persoonlijke lening of een lopend krediet. Maar is is precies her verschil tussen die twee? We leggen het kort uit.

Wat is een persoonlijke lening?

Als je een persoonlijke lening afsluit kan krijg je een bepaald bedrag dat je binnen een bepaalde tijd terug moet betalen. De rente van zo een lening wordt vastgezet en je weet daarom precies hoeveel maanden je hetzelfde bedrag per maand terug moet betalen. Deze lening is vooral makkelijk als je eenmalig een groter bedrag nodig hebt.

Wat is het verschil met een lopend krediet?

Bij een lopend krediet heb je de mogelijkheid om telkens opnieuw geld op te nemen. Er wordt een bepaald bedrag vastgesteld en tot dit bedrag kun je telkens geld opnemen. Je betaalt op die manier alleen het opgenomen bedrag met rente terug en je kunt het geld opnieuw opnemen als je de eerder geleende bedragen hebt terugbetaald. Voor een verbouwing is een lopend krediet heel prettig omdat je ook over geld beschikt als je onverwacht extra kosten moet maken.

Wees verstandig en kijk dus goed naar alle mogelijkheden en aanbieders en maak desnoods gebruik van een expert die je kan helpen om te bepalen welk soort lening het beste bij jouw situatie past. Op die manier weet je zeker dat jouw droomverbouwing ook echt een droom die uitkomt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *