4 platformen voor interieurinspiratie

4 platformen voor interieurinspiratie

Ben je toe aan een nieuw interieur? Inspiratie opdoen is altijd een goed idee, toch? Maar waar haal je je inspiratie vandaan? Naast de welbekende tv-programma’s zoals Kopen zonder Kijken en woonmagazines zoals vtwonen, zijn er ook een aantal platformen waar je je dagelijks kunt laten inspireren. We hebben de vier leukste platformen voor je op een rij gezet. Lees je mee?

Digitaal prikbord Pinterest

Wil je van de woonkamer helemaal je eigen plek maken en wil je inspiratie opdoen? Dan is Pinterest het platform voor jou. Hier kun je eindeloos afbeeldingen pinnen (toevoegen) aan je moodboard. Het fijne hiervan is dat je in een overzicht kunt zien hoe losse stijlen of items samen komen. Maak voor elke woonruimte een bord aan en ga aan de slag! Via de zoekbalk kun je verschillende zoekopdrachten invoeren. Naast het maken van moodboard kun je ook andere leden volgen en reageren op elkaar pins. Ben je gek van een bepaald merk of winkel? Veel bedrijven hebben een Pinterest account die je kunt volgen. Zo weet je ook meteen waar je het product kunt kopen. Zie je bijvoorbeeld een foto van mooie raamdecoratie? Klik dan op de foto en je komt gelijk op de webshop terecht.

Social media kanaal Instagram

Instagram is dé plek voor je dagelijkse dosis inspiratie. Je kunt heerlijk wegdromen bij de mooiste interieurplaatjes of video’s en binnenkijken bij interieurliefhebbers. Er zijn verschillende leuke Instagram-accounts over interieur die je kunt volgen voor inspiratie. Je kunt uren scrollen door je  Instagram feed maar ook zoeken op basis van Hashtags. Gebruik bijvoorbeeld de volgende hashtags: #interior, #interriordesign, #wooninspiratie of #wonen en kom tot nieuwe ideeën. Wil je inspiratie opdoen over bijvoorbeeld raamdecoratie, meubels, verlichting of een bepaalde woontrend? Zoek dan op specifieke zoektermen zoals #loungebank, #jaloezieën of #scandinavischwonen.

Videoplatform: YouTube

Op YouTube vind je veel inspiratie op het gebied van interieur. Er zijn verschillende leuke YouTubers die regelmatig videocontent maken omtrent interieur. Op YouTube worden stylingtips gedeeld maar ook veel ‘how-to’ video’s. Heb je bepaald product op het oog? Bijvoorbeeld een mooie bank maar twijfel je nog of weet je niet waar de bank mee moet combineren? Dan is YouTube het perfecte platform voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *