Je erf fraai en eenvoudig omheinen met een passende tuinafscheiding

Je erf fraai en eenvoudig omheinen met een passende tuinafscheiding

Wil je je tuin op een mooie en eenvoudige manier afschermen? Denk dan eens aan het plaatsen van tuinschermen. Hiermee zorg je ervoor dat je in alle rust van je tuin kunt genieten, dat huisdieren niet weglopen en dat je erf wordt beveiligd. Als je zelf aan de slag gaat met het plaatsen van tuinschermen, is het raadzaam om met een aantal zaken rekening te houden. Want wanneer je de juiste voorbereidingen treft, weet je zeker dat de schermen lang meegaan. Het beste kun je je als eerste verdiepen in de regelgeving van de gemeente. Zo mag een tuinafscheiding aan de achterkant van het huis in de regel niet hoger zijn dan twee meter. Ook is het verstandig om met de buren te overleggen voordat je van start gaat met het project. Misschien is het zelfs mogelijk om de tuinschermen samen met hen aan te schaffen en neer te zetten.

Voordelen van tuinschermen

Als je je in tuinschermen verdiept, merk je dat er tal van mogelijkheden zijn. Met name kant-en-klare tuinschermen bieden veel voordelen. Je hebt bijvoorbeeld veel minder palen nodig dan bij een traditionele schutting. Dit is prettig als de bodem zich lastig laat bewerken. Ook hoeft u veel minder schroef- en boorwerk te verrichten. Bovendien zijn tuinschermen er in tal van mooie en duurzame soorten.

Of toch liever gaasschermen of een houten schutting?

Ook gegalvaniseerde gaasschermen zijn een optie. Hiermee geeft u de tuin op een snelle en voordelige manier een nieuwe look. Het leuke aan deze tuinschermen is dat u daar rankende klimplanten – zoals kamperfoelie en clematis – tegenaan kunt laten groeien. Geeft u de voorkeur aan hout? Dan behoort een schutting van schaaldelen tot de rustieke mogelijkheden. Dit zijn fijnbezaagde ruwe schorsplanken van Douglas hout. Uw tuinafscheiding krijgt een landelijke en robuuste uitstraling door de grillige lijnen van de schorsrand.

Natuurlijk ogende omheining

Wilt u een natuurlijk ogende en sterke omheining creëren? Dan inspireren wij u graag met een tuinafscheiding van weidepalen. Deze palen zijn duurzaam en hebben een warme, authentieke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in tal van lengtematen, met en zonder punt, in diverse afwerkingsmogelijkheden tegen voordelige prijzen. Om de duurzaamheid te vergroten, ondergaan alle afrasteringspalen een speciale behandeling. Met name gecreosoteerde afrasterpalen zijn ideaal om als basis voor hekwerken en tuinschermen te gebruiken. Deze ronde palen van hout worden geïmpregneerd met creosootolie, waardoor ze perfect bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Hiermee maakt u een tuinafscheiding die stevig is, veilig is voor uw terrein, omgeving en dieren én waar u lang profijt van heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *