Inspiratie: Grote schilderijen en wanddecoraties

Inspiratie: Grote schilderijen en wanddecoraties

Grote schilderijen kun je toepassen op verschillende manieren en met verschillende stijlen. Een mooi schilderij kan je interieur sterk verbeteren of juist verpesten. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal belangrijke punten voordat je schilderijen gaat aanschaffen en/of ophangen in je huis. Hier gaan we het over hebben in dit blog.

De hoogte van het schilderij

Het is belangrijk dat het grote schilderij op de juiste hoogte wordt opgehangen. Wanneer het op de juiste hoogte hangt past deze nog beter in je huis. Het is vooral belangrijk dat het schilderij niet te hoog hangt. Een handige vuistregel is dat je de bovenkant van het schilderij niet hoger dan 200 cm van de grond afhangt. In verschillende musea hangt het midden van de schilderij vaak tussen de 140 en 150 cm van de grond af, dit noemen ze “zichthoogte”. Zo kan je zowel zittend als staand optimaal genieten van het schilderij.

De ruimte en het schilderij

Met een grote schilderij moet je rekening houden met de ruimte eromheen. Een grote schilderij kan namelijk zo nog groter lijken als het in een kleine ruimte hangt, en zo kan hij ook kleiner lijken in een grote(re) ruimte. Houdt ook rekening met de kleur van je vloer, muur en meubelstukken. Neem als voorbeeld de afbeelding hieronder. Als je meerdere schilderijen wilt gebruiken laat dan ongeveer 2 tot 15 cm ruimte tussen de schilderijen. Echter, hoe meer schilderijen je gebruikt hoe dichter ze bij elkaar mogen.De ruimte en het schilderij

De afbeelding hierboven is een goed voorbeeld van hoe je de juiste kleuren, stijlen en formaten kunt gebruiken voor een mooie afwerking in een interieur.

Op de juiste manier ophangen

Een ander belangrijk punt is dat je het schilderij op de juiste manier moet ophangen. Dit om schade te voorkomen en zodat je het niet steeds hoeft te verhangen. Handige hulpmiddelen bij dit proces zijn een potlood, om de juiste plekken te markeren en een waterpas zodat je zeker weet dat je het schilderij recht hangt.

Als je een schilderij aan een stenen muur wilt hangen, zorg er dan voor dat je een staalspijker gebruikt. Je kunt ook een nylon plug gebruiken samen met een schroef(haak). Je kunt er verder ook voor kiezen om een plank achter de schilderij te plaatsen. Dit kan zorgen voor een speciaal effect en daarnaast kan je de schilderijen ook gemakkelijker vervangen.

Aanbeveling grote schilderijen

Helaas kunnen we niet meekijken in je woonkamer en zeggen welk schilderij je mooi moet vinden. Het leuke aan schilderijen is dat je geheel zelf een keuze kunt maken die bij jouw smaak en interieur past. We wensen je alvast heel plezier in het maken van je keuze in grote schilderijen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *