Hypotheek verhogen of verbouwingskrediet afsluiten?

Hypotheek verhogen of verbouwingskrediet afsluiten?

Wordt het tijd voor een nieuwe badkamer of nieuwe keuken? Het verbouwen van je woning kost geld. Niet iedereen vindt het prettig om zo’n verbouwing te financieren met spaargeld. En dat is ook niet nodig. De verbouwing kan je financieren met het verhogen van je hypotheek of het afsluiten van een verbouwingskrediet. Maar wat is nou in jouw geval het verstandigst? En kan je ook nog subsidie krijgen?

Hypotheek verhogen

Het is mogelijk om de verbouwing te financieren vanuit een (tweede) hypotheek. Het voordeel hiervan, ten opzichte van een verbouwingskrediet, is de lagere rente. De rente ligt doorgaans lager bij een hypotheek dan bij een verbouwingskrediet. Daar moeten we wel bij zeggen dat je rekening moet houden met notariskosten en de kosten voor een taxatierapport.

Ben je van plan om meer dan 25.000 euro uit te geven aan de verbouwing? Dan is het verhogen van je hypotheek uiteindelijk goedkoper. Verbouw je je woning voor minder dan 25.000 euro, dan loont het om je te verdiepen in een verbouwingskrediet.

Verbouwingskrediet afsluiten

Zoals we net al aangeven hebben, is het goedkoper om een verbouwingskrediet af te sluiten voor elke verbouwing die minder dan 25.000 euro kost. Een verbouwingskrediet is niets anders dan een lening. Er zijn twee soorten leningen waaruit je kunt kiezen: een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Het doorlopend krediet wordt door steeds minder kredietverstrekkers en banken nog verstrekt. Onze voorkeur gaat ook uit naar het afsluiten van een persoonlijke lening als verbouwingskrediet. De persoonlijke lening is de meest overzichtelijke lening die er is. Je bepaalt zelf hoeveel je wil lenen. Stel je wil 6000 euro lenen, dan wordt dit bedrag in zijn geheel op je rekening gestort. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Wist je dat de rente bij een persoonlijke lening, gedurende de looptijd, altijd gelijk blijft? Sluit je nu, tegen een lage rente, een persoonlijke lening af, dan behoud je die lage rente. Verbouwingskrediet afsluiten

Snel en veilig lenen

Wanneer de bouwtekeningen eenmaal klaar en de foto’s op Pinterest verzameld zijn, kan het verbouwen niet snel genoeg beginnen. Wil je snel lenen ? Dan raden wij je aan een online persoonlijke lening af te sluiten. Deze leningen zijn goedkoper dan die je bij de bank afsluit. Hoe dat kan? De online leningverstrekker heeft niet te maken met kosten voor een groot pand, veel personeel enzovoort. Deze besparingen worden doorberekent in een lager rentetarief. De kredietverstrekkers die je op Directgeld-lenen.nl tegenkomt zijn stuk voor stuk 100% te vertrouwen. Zij zijn allemaal aangesloten bij de DNB en het AFM.

Hoeveel kost mijn verbouwing?

Hoeveel de verbouwing kost hangt af van een heel aantal factoren. Om je een idee te geven van de kosten, is het verstandig een aantal vragen te beantwoorden voor jezelf:

  1. Welke ruimte in huis ga ik verbouwen? Hoe groot is die ruimte?
  2. Kies ik luxe materialen of eenvoudige?
  3. Voor welke klussen moet ik iemand inhuren en wat kan ik zelf doen?
  4. Kan het zijn dat er onverwacht meerwerk bij komt? Onvoorziene kosten?

Kan ik subsidie krijgen?

Ben je van plan je woning te verduurzamen door het te isoleren, dan kan je bij de gemeente subsidie aanvragen. Dit kan je dus aanvragen wanneer je je woning energiezuiniger maakt met isolatie. Denk aan het isoleren van de spouw, dak, gevel, vloer of ramen. Check voor het indienen van je aanvraag eerst even de voorwaarden voor de subsidieregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *