Hoe werkt een lichtplan voor een parkeergarage?

Hoe werkt een lichtplan voor een parkeergarage?

Stel: je bent eigenaar van een parkeergarage of je bent in het beheer van een parkeergarage en je wilt de verlichting verbeteren. Hoe pak je dit aan? Het is dan belangrijk om te beginnen met een lichtplan. Op deze manier ben je verzekerd van goede parkeergarage verlichting en profiteer je van alle voordelen.

Goede verlichting in een parkeergarage is essentieel. Parkeergarages hebben donkere plekken en schaduwen die lastig te belichten zijn. Dit zorgt voor meer risico en een grotere kans op ongevallen. Zorg je voor goede verlichting, dan creëer je niet alleen minder risico, maar ook een gevoel van veiligheid. Parkeergarages zijn dag en nacht in gebruik en moeten daardoor altijd voorzien zijn van de juiste verlichting. Ontdek hier alles over het opstellen van een lichtplan voor een parkeergarage.

Dit moet je weten over een lichtplan

Een lichtplan is een plattegrond van de ruimte waar de verlichting wordt geplaatst. Bij het maken van het lichtplan worden diverse factoren meegenomen, waaronder duurzaamheid, design, techniek en gebruiksvriendelijkheid. Bij Prolumia.be wordt de mogelijkheid geboden om een lichtberekening te laten uitvoeren.

De lichtberekening vormt een onmisbaar onderdeel van het lichtplan. Een lichtberekening wordt gedaan met behulp van een speciaal programma. In de lichtberekening worden de verlichtingssterkten van de armaturen in een tabel uitgedrukt. Het berekenen en visualiseren van de verlichtingssterkte middels een 2D of 3D model is ook mogelijk. Met behulp van deze berekening kan worden gecontroleerd of een lichtontwerp voldoet aan de eisen en richtlijnen en of dit het gewenste resultaat zal opleveren. Ook wordt gekeken naar de maximale hoeveelheid licht die wordt toegestaan in een parkeergarage.

Goede parkeergarage verlichting regelen doe je zo

Het belang van kwalitatieve parkeerverlichting is hoog. Daarom doe je er goed aan om voor kwalitatieve LED verlichting te kiezen. Deze verlichting biedt zicht, veiligheid en een goede gebruikerservaring. De LED verlichting is efficiënt en dient daardoor perfect als parkeergarageverlichting. Het biedt diverse sensortechnologieën en kleurschakelingen waardoor volop variatie mogelijk is. Voor iedere parkeergarage zijn er gepaste mogelijkheden. Wat zijn de belangrijkste voordelen van LED parkeergarageverlichting? Die lees je hier op een rij:

  • De energiebesparing is meer dan 90% ten opzichte van halogeen verlichting;
  • Er is sprake van gelijkmatige lichtuitstraling voor optimaal zicht;
  • Dankzij diverse sensormogelijkheden is er dag en nacht goed licht;
  • De LED lampen zijn voorzien van een noodfunctie waardoor ze optimale veiligheid bieden;
  • De lampen zijn waterdicht en daardoor zeer geschikt voor vochtige ruimtes, binnen en buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *