Hoe kies je eetkamerstoelen die voldoen aan je wensen?

Hoe kies je eetkamerstoelen die voldoen aan je wensen?

Er zijn een aantal meubelen die onmisbaar zijn in je woning. Hierbij kun je denken aan een bank, een lekkere zitstoel en een eettafel. Maar heb je ook al eens stilgestaan bij de eetkamerstoelen? Het is immers belangrijk dat je gedurende de hoofdmaaltijden comfortabel aan tafel kunt zitten. Daarbij is het ook belangrijk dat de stoelen voldoen aan je wensen en passen bij je interieur. Daarover meer in dit artikel.

Wat zijn eetkamerstoelen?

Dit zijn veelal stoelen die worden gebruikt in combinatie met een eettafel. Hier kan men plaatsnemen om een maaltijd te nuttigen. Nu kunnen eetkamerstoelen echter meer functies hebben. Zo kan het handig zijn om de stoelen bij te schuiven wanneer er visite komt of wanneer er een feest wordt gehouden. 

Daarnaast is het ook mogelijk om de eetkamerstoelen te gebruiken voor het werk. Hierbij is het wel belangrijk om een stoel te hebben waarin je een goede en gezonde werkhouding kunt aannemen. Het is niet de bedoeling dat je klachten ontwikkelt. 

Hoe kies je eetkamerstoelen naar wens?

Er zijn verschillende factoren belangrijk wanneer je op zoek gaat naar eetkamerstoelen. Deze moeten in de eerste plaats voldoen aan je wensen en verwachtingen. Nu is het niet makkelijk om keuzes te maken, gezien het uitgebreide aanbod. Vandaar de onderstaande tips. 

Kijk altijd naar de hoogte

Plaatsnemen in een eetkamerstoel draait vooral om zitcomfort. Want wanneer je aan tafel gaat zitten voor een maaltijd, is het wel belangrijk dat je lekker zit. Als dit niet het geval is, dan is de kans groot dat je eetlust wordt beïnvloed. Dat wil je juist voorkomen en dat is mogelijk. 

Kijk daarom naar de hoogte. Houd niet alleen rekening met je eigen lengte, maar ook met die van de tafel. Je moet voorkomen dat de stoel te hoog is, maar ook te laag. Het is fijn om wat ruimte over te laten tussen de stoel en de tafel, zodat je voldoende zitruimte krijgt. 

Beschadigingen op de vloer

Dit vergeten veel mensen. Want heb je een kwetsbare vloer, dan wil je niet dat de eetkamerstoelen de vloer beschadigen wanneer je deze aanschuift. Zorg er daarom voor dat je pootjes kiest die dit voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld in het geval van een PVC-vloer voor kunststof of zachte wielen kiezen om dit te voorkomen. En wil je toch voor een robuuste stoelpoot gaan? Bescherm je vloer met dopjes of vilt. 

De grootte van de stoelen

Grote stoelen kunnen prachtig zijn. Ze vullen de ruimte en maken het interieur tot een geheel. Maar is dit altijd handig? Eigenlijk niet. Want als je een klein eetgedeelte hebt en je zet riante stoelen neer, dan kan dit de ruimte juist kleiner laten lijken. 

Bovendien gaat het loopgedeelte verloren en kun je minder stoelen kwijt. Bij een groot gezin kan dat zelfs nadelig zijn. En een kleiner loopgedeelte kan met hete pannen juist gevaarlijk zijn. Wees daarom realistisch wat de ruimte betreft. Als je de ruimte wilt aankleden, kan er ook gekozen worden voor bijvoorbeeld hockers en poefen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *