Waarom is kunstgras kopen de moeite waard?

Waarom is kunstgras kopen de moeite waard?

Kunstgras kennen we van de voetbal- en hockeyvelden. Het is een ideale ondergrond om een balspel op te spelen. Maar kunstgras verdient echter meer dan alleen dat imago. Want kunstgras wordt ook steeds vaker in de voor- of achtertuin geplaatst. Dit kan zelfs voordelen hebben. Want naast dat het gras mooi groen blijft, kan het ook bijdragen aan de veiligheid. Daarbij is het ook ideaal, dat het onderhoud weinig tot geen tijd kost. Heeft dit je nieuwsgierig gemaakt? Lees vooral verder.

Valdemping voor de veiligheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Niet alleen voor jezelf of je huisgenoten, maar ook voor kinderen. In een tuin wordt nu eenmaal gespeeld en geravot. Dat is gezellig, maar het brengt altijd de nodige risico’s met zich mee. Denk aan valgevaar. Men kan bijvoorbeeld struikelen. Maar ook speeltoestellen kunnen valgevaar veroorzaken. Dit kan een reden zijn van kunstgras kopen.

Onder het kunstgras kun je namelijk valdemping laten plaatsen. Dit zijn ondergronden die onder het kunstgras worden geplaatst, waardoor de heftigste vallen worden gebroken. Bovendien zorgt valdemping er ook nog eens voor dat het kunstgras egaal gelegd wordt. 

Genieten van zo min mogelijk onderhoud

Het is geen verrassing dat tuinen onderhoud nodig hebben. Vooral als hier planten of gras groeien.. De planten hebben water nodig en het gras dient regelmatig gemaaid te worden. In de zomerperiode wordt het zelfs aangeraden om dit meerdere keren per week te doen, om zo het gras gezond te houden.

Echter heb je misschien niet altijd voldoende tijd of energie om dit te doen. Opnieuw kan dit een reden zijn om kunstgras te kopen. Het gras groeit immers niet. Bovendien hoef je het niet gezond te houden, aangezien het kunst is. Voor het onderhoud kun je een bezem, stofzuiger of een simpel sopje gebruiken, om het gras op deze manier te reinigen. Dat is bijvoorbeeld na de winter wel zo prettig. 

Het is geschikt voor huisdieren

Heb je een hond of een kat? En heb je altijd echt gras gehad? Veel baasjes kennen de frustratie van beschadigd gras. Zo zijn er veel honden die graag een kuil graven of speeltjes verstoppen. Dat kan het gras ernstig beschadigen. 

Nu is kunstgras in verschillende opzichten veilig voor huisdieren. Het beschadigt niet snel doordat de ondergrond uit verschillende lagen bestaat. Bovendien voelt het kunstgras zacht en prettig aan. Dit is dus een prima plek voor huisdieren om te rusten of te spelen. 

Vraag altijd advies

Kunstgras kan op verschillende manieren geplaatst worden. Vanzelfsprekend kan dit in de voor- of achtertuin worden geplaatst, maar ook op andere plekken. Zo zie je het bijvoorbeeld vaker terug op schoolpleinen of speelplaatsen. Als je twijfelt is het handig om advies te vragen bij een aanbieder. Bijvoorbeeld bij https://www.gardensense.nl/

Samengevat

Twijfel je over de aanschaf van kunstgras? Je bent niet de enige. Toch kan kunstgras kopen de moeite waard zijn. Voor het valgevaar, maar ook wat betreft het onderhoud. Laat je adviseren door een aanbieder, mocht je twijfels hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *