Bestel materialen voortaan eenvoudig op maat

Bestel materialen voortaan eenvoudig op maat

Bij de bouw of bijvoorbeeld renovatie van een woning komt ontzettend veel kijken. Van het uitwerken van plannen, tot het bestellen van de materialen, het op maat maken daarvan en vervolgens het verwerken van die materialen op de bouwplaats. Dit kan sneller, door verschillende soorten materialen voortaan op maat te bestellen. Zo hoef je de materialen zelf niet meer te verwerken voor het gebruik ervan op de bouwplaats. Een partij die je deze mogelijkheid biedt is OrderOn. Het bedrijf voorziet in lasersnijden en kanten op maat, wat je verzekert van een kwalitatief goed eindresultaat. Niets is vervelender dan op maat gemaakte materialen die niet blijken te passen door grove afwijkingen van de opgegeven maten. In dit artikel lees je er meer over. 

Platform waarop je bestellingen door kunt geven 
Het metaalbewerkingsbedrijf maakt het voor opdrachtgevers heel eenvoudig om maatwerk materialen te bestellen. Via een online platform geef je op aan welke eisen het product moet voldoen om deze te kunnen gebruiken bij een renovatie- of bijvoorbeeld nieuwbouwproject. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan koolstofstaal, RVS en aluminium. Hierbij variëren deze materialen onder meer in hun formaat en plaatdikte. Ben je op zoek naar een relatief dunne metalen plaat, of mag het materiaal wat steviger zijn? Door standaard op een schoon oppervlak te werken worden beschadigingen aan de maatwerk materialen voorkomen. 

Tip: zorg vooraf voor een tekening of bijvoorbeeld 3D-model, zodat direct duidelijk is welke wensen je hebt voor de bewerking van materialen. Je kunt hierbij kiezen voor zowel DXF- als Step-bestanden. 

Voordelen van de toepassing van lasersnijden 
Zou je materialen onbewerkt op de bouwplaats laten afleveren, dan zal je deze zelf op maat moeten maken. Zeker bij metaal is dit lastig, wanneer je niet beschikt over professionele lasersnijmachines. Het gebruik van regulier gereedschap resulteert doorgaans in een minder strakke afwerking. Ook de kans op afwijkingen in de maatvoering is groot bij de toepassing van dit type gereedschap. Iets wat het eindresultaat van een project in de bouw negatief zal beïnvloeden. Een leverancier van op maat gemaakte materialen beschikt over lasersnijmachines die verschillende soorten en diktes materialen in precies de juiste afmetingen voor je snijden. 

Tip: naast het snijden van metalen is ook het graveren hiervan mogelijk bij sommige aanbieders van op maat bewerkte materialen. Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarin het aanbrengen van zo’n gravering of markering wenselijk is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *