Hoe breng je een oosterse sfeer aan in je woning?

Hoe breng je een oosterse sfeer aan in je woning?

Hou je van de sfeer van landen als India en Marokko? Van het gevoel van zon en vakantie? Van de mediterrane kleuren of van oosterse invloeden? Dan wil je deze misschien ook doorvoeren in je woning. Een woning met een oosterse sfeer straalt warmte uit en gezelligheid maar is tegelijk ook heel stijlvol. Het creëren van deze stijl doe je zo.

Kleuren

Ga je voor een mediterrane of oosterse sfeer, dan mag kleur eigenlijk niet ontbreken. Kleur kun je toevoegen door meubelen, stoffen, vloeren en vloerkleden of door het verven van wanden en plafonds. Hou je van uitgesproken kleuren, dan kan een basis van aardetinten gecombineerd met fellere kleuren zoals oranje, diep rood en fuchsia roze een mooi begin zijn. Of toevoegingen van kurkuma geel en bruin oker. Ook kleuren als indigo blauw en smaragdgroen kunnen overigens dat oosterse gevoel opwekken. De aarde tinten geven daarbij een wat warmer gevoel terwijl je bij blauw en groen de koelere basis naar boven haalt. Hierdoor kun je met deze kleuren ook spelen. De blauwtinten voor de koelere ruimtes in huis zoals een slaapkamer of relaxruimte en de warmere kleuren voor een woonkamer of hoekje waar je het gevoel wil krijgen dat je door de kleuren omarmt wordt.

Wil je (nog) geen uitgesproken kleuren op je wanden, dan kun je alsnog een mooie oosterse of mediterrane sfeer creëren. Je start dan met een mooie subtiele witte basis waar je met andere elementen zoals oosterse meubelen en een oosterse plafonnière als plafondlamp een oosters tintje aan je interieur kunt geven. Je bepaalt daarbij zelf hoeveel kleur je wil toevoegen want ook met wit gecombineerd met oud zilver of goud kun je deze stijl creëren.

Oosterse meubelen uit India

Vind je het kiezen van oosters meubelen voor je inrichting lastig of eng? Bedenk dan dat je met oosterse meubelen heel veel diverse sferen kunt creëren. Niet alleen worden de prachtige oosterse meubelen uit India naar Merel in wonderland gehaald voor het creëren van een oosterse look. Ze passen ook erg mooi in een brocante, kleurrijke, industriële, moderne, chique of bohemien (Ibiza) stijl. Hierdoor zijn de oosterse en Indiase meubels een veilige en tegelijk unieke keuze waar je jarenlang plezier van hebt. Kies kasten, een koffietafel of een prachtig kamerscherm om de basis te maken en accessoires om de sfeer te accentueren.

Durf je nog niet te kiezen voor de mooie maar wel zeer aanwezige mediterrane of Portugese tegels in de badkamer of het toilet, ook door het toevoegen van een badkamerkastje met of zonder mozaïek elementen geef je je badkamer snel een mediterrane sfeer.

Vloerkleden en lampen

Naast meubels en wanden, zijn vloerkleden en lampen dé sfeermakers voor deze prachtige stijl. Overdag geven de vloerkleden hun sfeer en kleur maar in de avond gaat er niets boven oosterse lampen met hun 1001nacht uitstraling. Niet alleen hanglampen maar ook de mooie plafonnieres van zacht metaal en fijne filigrain bloemenpatronen geven met de juiste lamp afbeeldingen van bloemen of duizenden kleine lichtjes op het plafond. Daarnaast zijn de oosterse lampen een sieraad aan het plafond. Ook in een hal kun je snel een oosterse sfeer creëren door een mooie hanglamp en een spiegel in mediterrane sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *