Grauwacke halfverharding

Grauwacke halfverharding

Halfverharding is niet meer weg te denken als het gaat om het aanleggen van wegen en paden. Grauwacke is een halfverharding dat een natuurlijke uitstraling heeft en helemaal past in deze tijd. Grauwacke heeft een donkere kleur en is vooral geschikt voor fiets- en wandelpaden, opritten, erfverharding, speeltuinen, kinderboerderijen, parkeerterreinen en bospaden. Het is dus zeker een veelzijdige vorm van bestrating.  

De voordelen van grauwacke 

Grauwacke is een ideale vorm van bestrating, omdat het uit natuurlijk materialen bestaat. Net als ander halfverharding vormen is dit materiaal slijtvast en blijft het door de vorm goed liggen. Het voordeel van halfverharding is dat het water gemakkelijk door het grind wordt opgenomen. Hierdoor krijgt de natuur rond de weg of pad nog voldoende water. Daarnaast heeft een fietser of wandelaar geen last van waterplassen. Een halfverharding is gemakkelijk aan te leggen dan vergeleken met andere vormen van bestrating. Dit kan altijd eenvoudig gedaan worden door elektrisch emissieloos materieel. Hierdoor heeft bijvoorbeeld een natuurgebied geen last van harde geluiden en uitstoten van gassen. 

Materiaal is geschikt voor recreatie 

Grauwacke grind is ideaal voor camping, speeltuinen en recreatieparken. Vaak liggen deze plekken in natuurgebieden, waardoor het gebruik maken van natuurlijk materiaal geen overbodige luxe is. De bestrating zorgt ervoor dat er minimaal impact is op de natuur. Het heeft een natuurlijk uiterlijk en is zeer geschikt naast fietsers en wandelaars, voor rolstoelgebruikers en rollators. Als bedrijf is het altijd goed om te kijken naar de vele natuurlijke opties als het gaat om bestrating. Tegels of andere vormen van bestrating zijn niet meer van deze staat. Daar tegenover is halfverharding bezig met zijn opmars om overal gelegd te worden. Je kunt altijd verdere advies inwinnen over het aanleggen en het onderhouden van grauwacke. Ben je nog niet overtuigt? Kijk dan ook eens naar andere vormen van halfverharding zoals graustabiel of Achterhoeks Padvast. Deze vormen van halfverharding zijn ideaal voor parkeerplaatsen, maar ook autowegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *