Tips voor het verwijderen van een oude vloer

Tips voor het verwijderen van een oude vloer

Ga je verbouwen en wil je ook gelijk de vloer vervangen? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning en vind je de huidige vloer maar niks? Dan zul je niet alleen een nieuwe vloer moeten leggen, maar moet ook de oude nog verwijderd worden. Dat is in de meeste gevallen gelukkig geen probleem. Er zijn echter ook vloeren waarbij dit een stuk lastiger is. Wil jij jouw huidige vloer verwijderen? Maar heb je geen idee waar te beginnen? Met behulp van de volgende tips moet dit zeker lukken.

Laminaatvloer verwijderen

Een laminaatvloer is gelukkig één van de gemakkelijkste vloeren om te verwijderen. Net als dat deze heel eenvoudig zelf gelegd kan worden, kun je deze ook heel eenvoudig zelf verwijderen. Wel zo handig! Het voordeel van laminaat is dat deze zweeft op de ondervloer. Hij is dus niet verlijmd en zal dus ook niet muurvast zitten. Als je eenmaal de slag te pakken hebt, zal deze vloer er binnen enkele uurtjes geheel uit zijn.

Voordat je de vloerdelen kunt verwijderen is het eerst belangrijk dat je de plinten verwijderd. Plakplinten zijn over het algemeen relatief gemakkelijk los te trekken. Zijn deze verlijmd op de vloerdelen? Dan vergt dit wat meer tijd en aandacht. Maak gebruik van een platte schroevendraaier om de plinten los te maken. Pas wanneer de plinten los zijn, kunnen ook de vloerdelen verwijderd worden.

Het kan ook verstandig zijn om de vloerdelen met iets meer zorg te verwijderen. Laminaat kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk hergebruikt worden. Handig wanneer je misschien een kleinere ruimte in huis met dezelfde delen wil bekleden of wanneer je ze te koop aan wil bieden. Ga daarom met zorg te werk om schade aan de vloerdelen te voorkomen.

Het verwijderen van een verlijmde vloer

Parketvloeren die verlijmd worden zullen wel wat extra aandacht vragen. Het verwijderen van deze vloeren is namelijk niet gemakkelijk. Sommige mensen proberen een vloer te verwijderen die al jaren gebruikt wordt en komen vervolgens tot de conclusie dat deze muurvast zit. Nu kan er volop gehakt en gesloopt worden, maar dan loop je wel het risico dat je ook de ondervloer en de rest van de omgeving schade aanbrengt.

Lukt het je echt niet om de vloer zonder grof geweld te verwijderen? Dan is het beter om een specialist in het verwijderen van vloeren in alle soorten en maten in te schakelen. Met behulp van professionele machines kunnen zij zonder al te veel hakwerk de vloer verwijderen. Dit is veel gemakkelijker dan wanneer je het zelf moet doen. Bovendien weet je zo zeker dat de vloer binnen één dag geheel verwijderd is. Dat betekent ook dat de nieuwe vloer snel gelegd kan worden.

Je kunt natuurlijk ook handmatig aan de slag gaan om de vloerdelen te verwijderen. Dit is echter wel erg arbeidsintensief. De meeste tijd gaat zitten in het verwijderen van de lijmresten. Met een beetje pech ben je hier toch wel enkele dagen mee bezig. Je bent dus stukken sneller door deskundigen met professionele machines in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *