Gietvloer: altijd prima keuze voor renovatie en nieuwbouw

Gietvloer: altijd prima keuze voor renovatie en nieuwbouw

Heb je bouwplannen voor een nieuw huis of verbouwplannen voor je eigen woning? Een gietvloer is altijd een prima keuze voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bij het inrichten van je nieuwe huis of bij de verbouwing ervan speelt de vloer een grote rol. Dat is de basis waar het leven, wonen en misschien ook wel werken op plaatsvindt.

Leven, wonen en werken op een gietvloer

Je meubels krijgen een eigen plekje op de vloer. Het is natuurlijk prettig als je niet veel tijd kwijt bent aan de schoonmaak. Dan is er nog het comfort om aan te denken. Waarom zou je met minder comfort genoegen nemen. In een nieuwbouwhuis of renovatiewoning heb je bij uitstek de kans om met alle voor jou belangrijke aspecten rekening te houden.

Gietvloer voor bestaande woningen

 Bij een gietvloer voor een bestaande woning is het soort ondergrond en de conditie ervan van belang. Misschien heb je al plannen om de oude vloer weg te brengen omdat je ook vloerverwarming wilt. Dat is dan ook prima met een gietvloer te combineren. De staat van de ondergrond is van belang om te bepalen of de gietvloer er direct op is aan te brengen.

Uiteraard eerst nog met een primer en met een schraplaag. Indien nodig is het altijd mogelijk om de ondergrond te herstellen. Het spreekt voor zich dat de verbouwing met het aanbrengen van een nieuwe gietvloer uit te besteden is. Bijvoorbeeld aan een echte professional die ervaring heeft met de realisatie van gietvloeren in bestaande huizen.

Gietvloer voor bestaande woningen

Gietvloer voor nieuwe huizen

Een gietvloer voor nieuwe huizen is vaak de beste keuze uit vele vloersoorten. Vooral vanwege het moderne karakter, comfort en onderhoudsarm karakter. De opties voor design en kleur zijn eindeloos, zodat je hele nieuwe interieur erop is af te stemmen. De gietvloer is in overleg op de perfecte datum in je nieuwbouwhuis aan te brengen. De dekvloer in je nieuwbouwwoning ligt er vaak al in een vroeg stadium en is tijdig droog en vormvast. Dat zijn namelijk wel twee vereisten om een gietvloer succesvol aan te brengen.

Waarom een gietvloer voor renovatie of nieuwbouw de beste keuze is

Je profiteert zowel bij nieuwbouw als in een renovatiewoning van enorm veel voordelen. Het design is naar eigen voorkeur te creëren. Zo bepaal je ook de kleur in je interieur. Daarnaast is het comfort echt bijzonder groot met een warm en aangenaam gevoel. Onderhoud? Dat is niet nodig, maar natuurlijk wel de wekelijkse schoonmaak.

Of als je vaker wilt schoonmaken, is dat evenmin een probleem. De gietvloeren zijn prachtig om te zien, volledig naadloos, vloeistofdicht en hebben een slijtvast karakter. Als je toch een nieuwbouwwoning betrekt of gaat verbouwen, is de combi gietvloer vloerwarming aan te raden. Het is een duurzame vloer die jaren meegaat. Je hoeft na acht tot tien jaar de toplaag alleen maar te vernieuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *