Hoe creëer je een tuin waar je vrienden en familie zich kunnen vermaken?

Hoe creëer je een tuin waar je vrienden en familie zich kunnen vermaken?

Als je een kleine buitenruimte hebt en daar een tuin wilt aanleggen, dan kun je deze ruimte zo efficiënt mogelijk gebruiken. Om een gevoel van elegantie en ruimtelijkheid te creëren, plant je bloemen in lichte kleuren zoals wit, blauw en roze.  Welk tuin idee je ook kiest, je hebt altijd een nauwkeurig plan nodig om je groene paradijs te creëren.

Hier zijn enkele nuttige tips om een tuin aan te leggen. Als je deze volgt, zou je echt in staat zijn om een kleine oase van rust te creëren voor jezelf en je familie en vrienden.

Stapsgewijs een botanische tuin creëren – symmetrie

Veel mensen denken dat ze goede tuin ideeën hebben en kunnen gemakkelijk hun volkstuin maken. Helaas blijkt achteraf altijd dat er te weinig ruimte is voor de realisatie ervan. Daarom wordt het kleine tuingedeelte vaak overvuld met een overdaad aan planten en decoratieve elementen, zoals een fontein. Als je veel kleine voorwerpen in een kleine en gesloten ruimte plaatst, ziet het er nog kleiner en smaller uit. Daarom moet je als eigenaar van een kleine tuin proberen dit te vermijden. In dit geval zijn de meest effectieve maatregelen gebaseerd op symmetrie, d.w.z. dat duidelijke, scherpe lijnen moeten prevaleren in je kleine tuin. Hoe kan dit precies worden bereikt in de tuin? Je kunt een rozenstruik planten en er groenblijvende buxus er omheen planten om de aandacht te trekken.

Tuinieren van volkstuinen – privacy en zonwering met aantrekkelijke klimplanten en -struiken
De rozenstruik heeft nog een andere functie: het verduistert de nabijgelegen loungeset tuin, waar je comfortabel kunt ontspannen op een prachtige bank die bedekt is met een rozenboog. Wit grind rondom de ring vergroot de buitenruimte visueel en creëert de illusie van ruimtelijkheid.

Vier kolommen – obelisken, omwikkeld door klimplanten in bloempotten, dienen niet alleen als symmetrisch accent, maar ook als een element van de verticale tuin.

Onze tip: Als je een volkstuin aanlegt, kun je het beste dezelfde planten in alle vier de plantenbakken planten.

Volkstuin in ronde vorm ziet er optisch groter uit

Als je een cirkelvormige constructie maakt, maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Deze planning heeft een interessant visueel effect: lange en smalle gebieden lijken ruimer. De dynamische uitstraling van deze tuin is te danken aan de verschillende afmetingen van de verschillende gebieden. De grootte van de cirkel bepaalt het praktische doel van elke zone.

Let op: Verstoor de algemene harmonie van het ronde terras niet, de tafel moet indien mogelijk dezelfde ronde vorm hebben. Het terras is omgeven door een cirkelvormig gazon met bloembedden.  Een pad verbindt het terras met een andere kleinere hoek voor ontspanning. Daar is de grond bedekt met

wit grind, daar is een bankje geplaatst, rondom zijn er alleen geurende bloemen en struiken in de vorm van een ronde kroon. Ziet dat er niet super cool uit?

Smalle tuinen zijn een grote uitdaging

De gebieden rondom het huis zijn vaak niet alleen klein, maar ook smal en lang. Ze hebben echter het voordeel dat ze gemakkelijk te vormen zijn. Dit stelt je in staat om verschillende soorten ontwerpen te gebruiken om de relevantie van het ene of het andere gebied te bepalen.

In een minituin heb je een terras dat dient als open hoek voor rust en ontspanning. Voor een sterker effect creëer je een comfortabele bank onder de takken van de boom. Groene tralies met wijdverspreide planten, massieve muren of dichte hagen maken het uiterlijk van je tuin alleen compleet als je voldoende ruimte hebt. Benieuwd naar de kwaliteit van Tuinmeubelen.nl, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *