Sfeermakers voor in de tuin

Sfeermakers voor in de tuin

De temperaren zitten dik in de dubbele cijfers en dit betekent dat alles tot leven komt in de tuin. Planten groeien en bloeien vol op en vlinders, hommels en bijen weten je tuin te vinden. In de zomermaanden kun je dan ook maximaal genieten van je tuin.

Mocht je tuin nog een make over kunnen gebruiken, dan is de zomer daarvoor ook een perfecte tijd. De meeste tuinplanten worden tegenwoordig namelijk in pot opgekweekt met als grote voordeel dat het wortelgestel maximaal is ontwikkeld en bij aanplanten niet wordt beschadigd. Hierdoor kan er gewoon in de zomer aangeplant worden!

De keuze in beplanting is ontzettend groot en zeker wanneer je niet al te groene vingers hebt kan het lastig zijn welke plant je nu moet kiezen. Een populaire en veelgebruikte productgroep van de laatste jaren zijn de siergrassen. In iedere moderne tuin die het afgelopen jaar is aangelegd zijn ze wel terug te vinden. Voor wie verzekerd wil zijn van de beste kwaliteit siergrassen kan deze het beste online bestellen via Plantengrow.nl, een tuinplanten webwinkel die rechtstreeks levert vanaf de kweker.

Populaire tuinplanten

Enkele veelgebruikte sfeermakers (tevens siergrassen) voor in de tuin kunnen zijn:

1). Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’, ook wel Pluimstruisriet genoemd. Het is een bladverliezende siergras van zo’n 150 cm hoog. De plant heeft een opgaande groeiwijze en bloeit in de zomer met bruingele bloempluimen. De plant komt het beste tot zijn recht in groepsbeplanting, maar zou eventueel ook als solitair gebruikt kunnen worden.

2). Carex oshimensis ‘Evergold’, beter bekend onder de naam Zegge. Dit is een laagblijvende siergras van zo’n ongeveer 30 cm hoog. De plant is jaarrond wintergroen en heeft decoratief en overhangend, groenbont blad. De bladkleur is de grootste sierwaarde van deze sfeermaker. Deze tuinplant groeit daarbij het beste op een half beschaduwde standplaats op een liefst iets of wat vochthoudende bodem.

3). Liriope muscari ‘Moneymaker’, met de Nederlandse naam Leliegras. Officieel valt deze plant onder de vaste planten, maar de tuinplant heeft veel kenmerken van een ‘siergras’.  Hierdoor wordt de plant ook regelmatig onderverdeeld bij de siergrassen. De Liriope is een groenblijvende plant die in de nazomer bloeit met paarse bloemen. De plant wordt niet veel hoger dan 40 cm (inclusief bloem) en is zeer decoratief. Om te zorgen dat de plant mooi op kleur blijft is het belangrijk de plant minimaal 2 keer per jaar rijkelijk te bemesten en de bodem voldoende vochtig te houden, zeker op een zonnige standplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *