Geniet van ieder seizoen met glazen schuifwanden

Geniet van ieder seizoen met glazen schuifwanden

Er is weinig zo veranderlijk als het Nederlandse weer. Het ene moment wil je het liefste in je achtertuin leven en het volgende moment ren je door je huis om de ramen te sluiten omdat het naar binnen regent.

Met glazen schuifwanden geniet je optimaal van het mooie weer, maar verander je jouw terras, balkon of andere buitenruimte bij slecht weer gewoon in een extra kamer. Waar kun je deze glazen panelen gebruiken? En hoe ziet de montage eruit? In dit artikel geven we je een kijkje in de wereld van glazen wanden.

 

Buiten en binnen vloeien samen

Een glazen schuifwand gebruik je bijvoorbeeld om de voor- en zijkanten van een terrasoverkapping af te sluiten. Bij lekker weer schuif je de glazen panelen eenvoudig aan de kant. Werkt het weerbericht minder goed mee? Dan tover je de overkapping in een handomdraai om in een serre.

Zo maak je van je terras een ruimte die je bij slecht weer kunt afsluiten en bij je huis kunt betrekken. Op die manier kun je toch nog een beetje het gevoel hebben in je achtertuin te zitten en juist genieten van het tikken van de regen op de overkapping. Daarnaast zijn glazen schuifwanden ook te gebruiken voor bijvoorbeeld carports en balkons.

Kortom: de enige belemmering is je eigen fantasie. Voor de technische uitvoering kun je namelijk terecht bij duurzame bouwspecialist Danenberg Shop.

Op maat voor jou geproduceerd

Want welke buitenruimte jij ook wilt voorzien van glazen schuifwanden, het is natuurlijk van groot belang dat de wand precies past. Bij Danenberg Shop ben je aan het juiste adres voor op maat gemaakte glazen schuifwanden en vouwwanden. Wat jouw idee ook is, je vindt er de juiste materialen om je droomproject uit te voeren.vouwwanden

Want ook voor andere oplossingen kun je hier terecht. Denk aan vouwwanden, glazen schuifpuien, terrasoverkappingen of kunststof gevelbekleding. Danenberg Shop is gespecialiseerd in het produceren en leveren van duurzame bouwmaterialen die jou helpen om je droomhuis te realiseren.

Montage

Danenberg Shop kan je van begin tot eind ontzorgen bij het plaatsen van jouw glazen schuifwanden, maar wanneer je een beetje handig bent kun je dit natuurlijk ook gewoon zelf.

Neem bijvoorbeeld de Fantasy / Freeslide lijn van Danenberg Shop. Deze schuifwand bestaat uit glazen panelen en het aluminium systeem waar de panelen in schuiven. Dit wordt bevestigd aan een bestaande bovendorpel of goot. Aan de onderzijde wordt een aluminium rails gemonteerd om de panelen bij het schuiven te geleiden.

De montage van twee andere populaire systemen, de Gumax glazen schuifwand of de Fiano, is hiermee vergelijkbaar.

Voor de montage van glazen schuifdeuren is een fundering nodig van minimaal 10 cm breed en diep, die per meter ten minste 250 kg gewicht kan dragen. Ook is het natuurlijk belangrijk dat deze fundering waterpas is, om kieren tussen de glazen panelen te voorkomen zodat je ook met wind en regen aangenaam van je nieuwe buitenkamer gebruik kunt maken. De herfst of winter hoeven jou niet meer tegen te houden om te genieten van je terras en het gevoel buiten te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *